Participants

Contact & Activities

Participating city

Hirlau
12.000 inhabitants

Local contact

Environment
Ioan Grigoras
Musatini Street No. 5
705100 Hirlau
++40 0232 720412

Participation 2007

The participant is committed to:

Organising a week of activities, taking into account the focal theme.
Actions relative to the theme:
In saptamana 16- 22 septembrie in orasul Harlau se vor desfasura o serie de activitati care promoveaza mobilitatea durabila si realocarea spatiului stradal. Inchiderea circulatiei rutiere in centru orasului si organizarea in aceasta zona a unor demonstratii cu mini- vehicule electrice, si a unor activitati sportive (cros si jogging, mersul cu bicicleta si rolele) au drept scop constientizarea asupra faptului ca strazile pot fi zone foarte potrivite pentru desfasurarea unor activitati benefice sanatatii umane si mediului.
Lectiile despre beneficiile mersului pe jos si ale activitatii fizice asupra sanatatii, despre avantajele mobilitatii durabile, sustinute de profesorii de sport si biologie in institutiile de invatamant din oras, precum si vizitele in parcurile, muzeele si monumentele orasului contribuie la promovarea deplasariilor non- motorizate.
Programul activitatilor dedicate Saptamanii Europene a Mobilitatii 2007 in orasul Harlau va fi facut cunoscut publicului prin afise ce vor fi distribuite in intreg orasul.
Carrying out a Car-Free Day event by closing one or more streets to traffic, and opening it to pedestrians, cyclists and public transport. This should preferably happen on 22 September to mark your town or city as part of World Car-Free Day.
Zone opened to residents on Car-Free Day:
Zona inchisa circulatiei rutiere este situata in centrul orasului si este delimitata de Str. Stefan cel Mare si Sfant (strada principala a orasului) si Str. Bogdan Voda. Circulatia va fi inchisa in zilele de 16, 21 si 22 septembrie 2007.