Participants

Contact & Activities

Participating city

Suceava
80.000 inhabitants

Local contact

Manuela Grosu
Aleea Lalelelor 13, bloc 106, sc. A, ap.22, Suceava,720242
++40 727852938

Participation 2008

The participant is committed to:

Organising a week of activities, taking into account the focal theme.
Actions relative to the theme:
În perioada 16-22.09.2008 APM Suceava va colabora cu eco-şcolile din judeţ pentru organizarea de expoziţii de desene în cadrul şcolilor sau la sediul agenţiei, precum şi a unor concursuri tematice sau manifestări sportive(crosul elevilor, drumeţie, concurs biciclete,etc). Împreună cu autorităţile administraţiei publice locale din localităţile urbane şi cu ONG-uri de mediu se vor distribui materiale informative (pliante, fluturaşi) pe tema ,,Aer curat pentru toti".
Mediatizarea în presa locală şi la posturile TV locale a acţiunilor ce se vor desfăşura în cadrul evenimentului Săptămâna Mobilităţii Europene.
Monitorizarea calităţii atmosferei în zona Magazinului Bucovina Suceava cu ajutorul autolaboratorului APM Suceava, acţiune care se realizează anual în această zonă în perioada 16-22 septembrie, începând cu anul 2005.
Carrying out a Car-Free Day event by closing one or more streets to traffic, and opening it to pedestrians, cyclists and public transport. This should preferably happen on 22 September to mark your town or city as part of World Car-Free Day.
Zone opened to residents on Car-Free Day:
Primăria Suceava, în colaborare cu autorităţile locale de poliţie vor acţiona pentru restricţionarea traficului auto temporar pe strada Ştefan cel Mare in ziua de 20 septembrie 2008.
În cadrul proiectului MIDAS derulat de Primăria Suceava privind dezvoltarea unui transport durabil se face periodic sondarea opiniei publice în legătură cu Planul de mobilitate urbană care urmează a fi realizat.