Participants

Contact & Activities

Participating city

Sittard-Geleen
95.000 inhabitants

Local contact

Ruimtelijke Ontwikkeling
Jos Jansen
Postbus 18
6130 AA SITTARD
++31 (0)464778696

Participation 2013

The participant is committed to:

Organising a week of activities, taking into account the focal theme.
Actions relative to the theme:
De groep “Fietsen voor Bomen” is in Sittard-Geleen opnieuw actief tijdens de Europese mobiliteitsweek van 16 - 22 september 2013. De wereldwijde autovrije zondag vindt plaats op 22 september. Wij organiseren op 15 september 2013 een fietstocht in de gemeente Sittard-Geleen en in de mobiliteitsweek wordt het project Fietsen voor Bomen georganiseerd in de gemeente. Nieuw dit jaar is dat niet alleen aan basisscholen, maar aan alle inwoners van Sittard-Geleen wordt gevraagd om mee te doen en bomen te sparen.

Op vrijdag 20 september 2013 wordt de week afgesloten met een fietstocht voor de deelnemende basisscholen. De kinderen planten dan de bomen die in de mobiliteitsweek door alle deelnemende fietsers zijn gespaard. Het doel van deze actie is om bewustzijn te creëren van de invloed van autorijden op het milieu en mensen laten zien dat fietsen een leuk en gezond alternatief is.

Als u op de autovrije zondag de auto laat staan of tijdens de mobiliteitsweek kilometers spaart voor bomen, kunt u de poster ‘Fiets mee en spaar een boom!’ voor uw raam hangen. De poster kan aangevraagd worden via fietsenvoorbomen@gmail.com.