Participants

Contact & Activities

Participating city

Heerhugowaard
51.994 inhabitants

Local contact

Afdeling SRO, sector Stadsontwikkeling
Martien Ippel
Postbus 390
1700 AJ Heerhugowaard
++31 (0)72 57 55 446

Participation 2013

The participant is committed to:

Organising a week of activities, taking into account the focal theme.
Actions relative to the theme:
Hierbij het concept-programma:
Op maandag 16 september starten we met het project Groene Voetstappen.
We hebben alle scholen meerdere keren gemaild en gebeld, maar dit jaar doen er hooguit maar een paar scholen mee. Men heeft het al druk met andere thema's is de veel gehoorde boodschap.
's Avonds hebben we in de bibliotheek een lezing over autodelen, door Henry Mentick van MyWheels.
Dinsdag 17 september besteden we aandacht aan fietsgebruik onder bezoekers van het gemeentehuis en de bibliotheek. We gaan waarschijnlijk zadelhoesjes met een boodschap uitdelen (zoiets als 'komt u de volgende keer ook op de fiets').
Mogelijk gaan we dit ook bij het P+R terrein naast het station. Aangezien 60 Dit plan moet verder uitgewerkt worden.
Woensdag 18 september brengen we de duurzame bandenpomp onder de aandacht. Die staat op het grote parkeerterrein bij het winkelcentrum hier.
Voor donderdag 19 of vrijdag 20 september hadden we een plan voor een duurzame toer met elektrische auto's. Die tour zou gewonnen kunnen worden door een van de scholen die meedoet aan Groene Voetstappen. Maar omdat vorige week nog maar één school zich hiervoor had aangemeld valt dit plan in het water. We gaan morgen bespreken wat er van dit plan over blijft.
Zondag 22 september brengen we een nieuwe recreatieve fietsroute onder de aandacht: De Waertse Ronde. Er is een mogelijkheid om onder begeleiding van een gids deze route te fietsen.
Ik organiseer zelf samen met een grote bedrijvenvereniging op 26 september een bijeenkomst over Duurzame Mobiliteit. Het zal voornamelijk over elektrisch vervoer gaan. We hebben diverse dealers uitgenodigd om hun elektrische auto's te tonen. En we hebben twee lokale/regionale ondernemers gevonden die komen vertellen over hun elektrisch vervoer (elektrisch verhuizen en elektrisch pizza's bezorgen).
Verder gaan we in gesprek met de lokale vervoersvereniging Hugohopper in gesprek om te vragen of het mogelijk is om gedurende een aantal dagen mensen gratis te vervoeren om zo kennis te maken met de Hugohopper. De Hugohopper is een vorm van besloten vervoer en wordt georganiseerd door ruim 100 vrijwilligers.