Participants

Contact & Activities

Participating city

Alphen aan den Rijn
105.000 inhabitants

Local contact

REO
Astrid Koperberg
Postbus 13
2400 AA Alphen aan den Rijn
++31 172465497

Participation 2014

The participant is committed to:

Organising a week of activities, taking into account the focal theme.
Actions relative to the theme:
Op 20 september wordt er een actie "band op spanning" georganiseerd.
In Nederland rijden 3,5 miljoen auto’s met te zachte banden. Dit kost veel onnodige brandstof. Omdat de vorige acties in Alphen zo’n succes waren worden op zaterdag 23 november opnieuw uw autobanden gecontroleerd en zo nodig op de juiste spanning gebracht door medewerkers van de service ‘Band op spanning’.

Wanneer en waar?
20 september van 9.30 uur tot 17.00 uur op het parkeerterrein Aarplein bij het winkelcentrum De Aarhof.

Waarom?
Een mooi initiatief, zeker nu autorijden steeds duurder wordt. Met te zachte banden verbruiken auto’s op jaarbasis 2 tot 5% meer brandstof en de slijtage van de banden neemt toe. Het is ook gevaarlijk. De verkeersveiligheid neemt af door een slechtere wegligging, een langere remweg en een grotere kans op een klapband. Ongeveer de helft van het hele Nederlandse wagenpark
(3,5 miljoen) rijdt met een te lage bandenspanning. Gezamenlijk zorgt dat voor een verspilling
die kan oplopen tot zo’n 400 miljoen liter brandstof, en een uitstoot die kan oplopen tot circa 1 miljoen ton extra CO2.

De service ‘Band op spanning’ is een initiatief van Stichting de Groene Garage. Gemeente Alphen aan den Rijn vindt dit een goed initiatief en zij biedt deze service dan ook voor de zevende maal kosteloos aan voor alle inwoners van Alphen aan den Rijn. Tijdens de acties in voorgaande jaren zijn bij in totaal 921 auto’s de banden op de juiste spanning gepompt. Zij bespaarden gezamenlijk ruim 4006 liter brandstof per kwartaal en er is een totale financiële besparing aan brandstof en banden van bijna 17 duizend euro bereikt!

Vragen en informatie?
Kijk voor meer informatie op www.bandopspanning.nl. Voor vragen kun je mailen naar: info@bandopspanning.nl.