Participating towns and cities

RomaniaHirlau, Romania

Population:
12.000 inhabitants
Department:
Environment
Contact:
Ioan Grigoras
Musatini Street No. 5
705100 Hirlau
(++40) 0232 720412
Hirlau already registered 5x for EUROPEANMOBILITYWEEK in: 2010 2008 2007 2006 2005

Participation 2007

Activities within the week Activities within the week

Hirlau organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2007, taking into account the annual theme.

All week
In saptamana 16- 22 septembrie in orasul Harlau se vor desfasura o serie de activitati care promoveaza mobilitatea durabila si realocarea spatiului stradal. Inchiderea circulatiei rutiere in centru orasului si organizarea in aceasta zona a unor demonstratii cu mini- vehicule electrice, si a unor activitati sportive (cros si jogging, mersul cu bicicleta si rolele) au drept scop constientizarea asupra faptului ca strazile pot fi zone foarte potrivite pentru desfasurarea unor activitati benefice sanatatii umane si mediului.
Lectiile despre beneficiile mersului pe jos si ale activitatii fizice asupra sanatatii, despre avantajele mobilitatii durabile, sustinute de profesorii de sport si biologie in institutiile de invatamant din oras, precum si vizitele in parcurile, muzeele si monumentele orasului contribuie la promovarea deplasariilor non- motorizate.
Programul activitatilor dedicate Saptamanii Europene a Mobilitatii 2007 in orasul Harlau va fi facut cunoscut publicului prin afise ce vor fi distribuite in intreg orasul.

Car-free day Car-free day

Hirlau carries out a Car-Free Day 2007 and closes off one or more streets to traffic, and opens it to pedestrians, cyclists and public transport.

Zone opened to residents on Car-Free Day:
Zona inchisa circulatiei rutiere este situata in centrul orasului si este delimitata de Str. Stefan cel Mare si Sfant (strada principala a orasului) si Str. Bogdan Voda. Circulatia va fi inchisa in zilele de 16, 21 si 22 septembrie 2007.