Participating towns and cities

SwedenValdemarsvik, Sweden

Population:
7.605 inhabitants
Contact:
Bo Andersson
Valdemarsviks kommun
615 80 Valdemarsvik Valdemarsvik
(++46) 12319100
Valdemarsvik already registered 1x for EUROPEANMOBILITYWEEK in: 2009

Participation 2009

Activities within the week Activities within the week

Valdemarsvik organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2009, taking into account the annual theme.

All week
Europeiska trafikantveckan
Den 16-22 september är det dags för den årligen uppmärksammade Europeiska trafikantveckan och manifestationen "I stan utan min bil". Valdemarsvik deltar med olika aktiviteter mellan den 16-22 september.

Kampanjens syfte är att förbättra trafikmiljön för alla som vistas i tätorter och städer, och att minska utsläppen som bidrar till växthuseffekten. Temat för kampanjen 2009 är ”Klimatsmart i stan”.

Valdemarsviks kommun deltar

Valdemarsviks kommun har skrivit på manifestet och förbinder sig att genomföra en aktivitet i samband med europeiska trafikveckan, samt i trafikplaneringen ger utrymme för gång och cykel trafik i kommunen.

I Valdemarsvik kommer Europeiska trafikveckan att uppmärksammas med en bil som har semester. Bilen placeras vid statoilrodellen.
Ni som cyklar, går eller åker med kollektivtrafik till jobbet kommer att uppmuntras med en reflex om ni finns på någon av de platser där vi finns den 22 september.
Morgonen: kl. 7:00- 8:00 Vammar busshållplats
Lunchtid: kl. 12:00 - 13:00 Sparbankstorget
I mån av tillgång finns reflexer också att hämta under trafikveckan 16-22 september hos kommunens reception vid Strömvik

Permanent measures Permanent measures

Valdemarsvik implements one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.