Participating towns and cities

Czech RepublicPrachatice, Czech Republic

Website:
Population:
11.160 inhabitants
Department:
of Environemnt
Contact:
Marie Peřinková
Velké nám. 3
383 01 Prachatice
(++420) 388 607 218

Participation 2010

Activities within the week Activities within the week

Prachatice organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2010, taking into account the annual theme.

All week
Téma: „Prodluž si život - buď aktivní!“ Pravidelná fyzická a duševní aktivita je klíčová pro zdraví, pravidelný pohyb zmírňuje stres. Nemotorizovaný pohyb je jednoduchý a každý ho může zařadit do běžného života, skoro nic nestojí, jen trochu odhodlání a snahy. Týden Evropské mobility organizátoři zaměří na zlepšení fyzické i duševní pohody občanů Prachatic. Na každé z nabízených akcí si občané města mohou vyzvednout „řidičák“ Evropského týdne mobility v Prachaticích. Kdo pojede alespoň čtyřikrát a 22. září do 16,00 hodin odevzdá vyplněný řidičák, postupuje do slosování o hodnotné ceny – cyklolékárničky, vstupenky do sportovních zařízení a další překvapení.
Ve čtvrtek 16. září začne v Poděbradech Evropský týden mobility řadou akcí: senioři z Prachatic vystoupí na Tanvaldský Špičák - nordic walking, rekondiční pobyt. V Komunitním centru zdravotně postižených a seniorů bude C Centrum pro zdravotně postižené JK nabíze měření pro ušití bot na míru – boty pro pěší chůzi pro starší spoluobčany

Permanent measures Permanent measures

Prachatice implements one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.

Pedestrianisation
Improvement of infrastructure (new foot bridges, pavements, road crossings, zebra crossings etc)

Car-free day Car-free day

Prachatice carries out a Car-Free Day 2010 and closes off one or more streets to traffic, and opens it to pedestrians, cyclists and public transport.

Zone opened to residents on Car-Free Day:
ulice U Stadionu