Participating towns and cities

Czech RepublicHlinsko, Czech Republic

Website:
Population:
10.353 inhabitants
Department:
local authority administration
Contact:
JIří Hrabčuk
Poděbradovo náměstí 1
539 01 Hlinsko
(++420) 469 315 331
Hlinsko already registered 5x for EUROPEANMOBILITYWEEK in: 2010 2009 2008 2007 2006

Participation 2010

Activities within the week Activities within the week

Hlinsko organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2010, taking into account the annual theme.

All week
Ve čtvrtek 16. září zahájí v Hlinsku ETM výstavou prací studentů ZŠ a Gymnázia „Prodluž si život – buď aktivní!“. V pátek nabídnou organizátoři starým spoluobčanům přednášku v Domově důchodců Drachtinka na téma „ Duševní aktivity a sport – záruka dlouhého a spokojeného stáří“.
Na sobotu organizátoři nabídnou občanům„ Pochod pro zdraví“ - organizovaný turistický pěší výlet (Město Hlinsko + Klub českých turistů, místní organizace Hlinsko). V pondělí 20. září je v centru Fokus připravena akce „Jsme jiní, ale přesto jsme aktivní a baví nás žít“.
V úterý bude u školního klubu v ul.Budovatelů slavnostně otevřen sportovní plácek, ten den zde také bude Den otevřených dveří.
Evropský den bez aut
V úterý 22. září bude v Hlinsku uzavřena ulice Smetanova pro nákladní a osobní dopravu. Proběhne zde hapenning, budou se zde promítat filmy na velkoplošné televizi k dané problematice, organizátoři dále nabídnou žákům 5 a 7.ročníků ZŠ a gymnázia dopravní soutěž, následovat bude ukázka elektromobilů, kreslení na vozovce apod.

Permanent measures Permanent measures

Hlinsko implements one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.

New or improved bicycle facilities
Improvement of bicycle facilities (parking, locks etc)
Accessibilities
Lowering of pavements
Enlargement of pavements
Removal of architectonic barriers

Car-free day Car-free day

Hlinsko carries out a Car-Free Day 2010 and closes off one or more streets to traffic, and opens it to pedestrians, cyclists and public transport.

Zone opened to residents on Car-Free Day:
ulice Smetanova