Participating towns and cities

SwedenKristianstad, Sweden

Population:
86.781 inhabitants
Department:
Tillväxt och hållbar utveckling
Contact:
Magnus Lund
Kristianstads kommun
Västra Storgatan 12
29180 Kristianstad Kristianstad
(++46) 44-136160

Participation 2010

Activities within the week Activities within the week

Kristianstad organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2010, taking into account the annual theme.

All week
Torsdagen den 16 september kommer kommunens klimatinformatörer att finnas på plats, i ett stort tält på campus på Högskolan Kristianstad tillsammans med representanter från Trafikverket, Agenda 21, studentkåren, NTF, DeGaVi Cykel, Länsförsäkringar och möjligen även polisen, för att prata om cykling och hälsa med studenterna på skolan. Syftet är att uppmuntra studenterna att gå och cykla mer istället för att använda bilen och att använda cykelhjälm vid cykling. Vi kommer att dela ut informationsmaterial om hälso- och miljö/klimatnyttan av att ställa bilen, dela ut gratisprylar som reflexer, nyckelringar och kylskåpsmagneter, bjuda på kaffe och äpplen samt ha en tipspromenad och en cykelbana där möjlighet finns att vinna priser som cykelhjälmar och reflexvästar. Tältaktiviteterna vänder sig endast till studenterna på skolan.
Lollo Sollerhed, doktor i medicinsk vetenskap och lektor i folkhälsovetenskap på Högskolan Kristianstad kommer även att hålla ett lunchföredrag; "Vikten av att röra sig" mellan 12.00 och 13.00 (hus 18, sal 426) dit allmänheten är välkommen.

Dopfest för nytt Pågatåg 18/9

Klockan 11.00 lördagen den 18 september kommer Skånetrafiken att döpa det nya Pågatåget Lille Mads vid spår 3 på Kristianstad C under en trevlig ceremoni.

Självklart får du möjlighet att vandra runt i tåget och se alla finesser i nya generationen Pågatåg


På onsdagen den 22 september kommer Kristianstads kommun och Agenda 21 dela ut frukostpaket på morgonen som belöning till de som cyklar till jobbet.

Information om dagen på Högskolan Kristianstad annonseras ut till studenterna genom affischer på skolans anslagstavlor och toaletter samt genom högskolans och studentkårens hemsidor.

Information om föredraget den 16/9 och om utdelning av frukostpaket den 22/9 kommer att annonseras i lokaltidningen Kristianstadsbladet lördagen den 11/9 samt torsdagen den 16/9.

Permanent measures Permanent measures

Kristianstad implements one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.