Participants

Contact & Activities

Participating city

Đurđevac
9.000 inhabitants

Local contact

Stručna služba
Jadranka Švaco
Stjepana Radića 1
48350 Đurđevac
++385 048 811 052

Participation 2011

The participant is committed to:

Organising a week of activities, taking into account the focal theme.
Actions relative to the theme:
- u sklopu ETM, HRVATSKOG OLIMPIJSKOG DANA i mreže gradova, petak će biti Dan bez automobila te će se stoga zatvoriti uži centar grada Đurđevca od 10,00 do 14,00 sati,
- od 10,00 na prostoru zelene površine uz šetnicu kraj Poslovnog centra održati će se sportska natjecanja vrtićke djece u nekoliko disciplina primjerena uzrastu.
- Učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole s početkom u 11,00 sati, također na zelenoj površinu uz Poslovni centar održati će natjecanja u: sprintu na 20 metara, trčanju u vrećama i potezanju konopa.
- učenici osnovne škole će od 11,45 h održati natjecanje u trčanju za dječake i djevojčice od 5. do 8. razreda oko glavnog gradskog parka.
- Proslavi Hrvatskog olimpijskog dana pridružiti će se i učenici srednjih škola, tako da će učenici Strukovne škole i Gimnazije trčati ulične utrke na relaciji ulica: Stjepana Radića, oko parka na Trgu sv. Jurja i dijelom ulice Antuna Radića.
- Od 10,00 sati na Trgu sv. Jurja prezentirati će se svi klubovi Zajednice sportskih udruga grada Đurđevca,
- u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, Policijske postaje Đurđevac, na Trgu sv. Jurja održati će se prezentacija – pokazna vježba policijskih službenika .
- Područne škole: Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena obilježiti će spomenute dane: ''Malom olimpijadom područnih škola'' koja će se održati u Mičetinskom parku. Natjecanje će se održati u slijedećim disciplinama: skakanje u vreći, bacanje loptice u cilj i skoku u dalj s mjesta.
- Promocija Biciklističkog kluba Đurđevac i bicikla na struju kao alternativnog prijevoznog sredstva, demonstracija akrobatske vožnje na biciklu, prigodna prodaja bicikla Trgovine biciklima ''Bobe'' iz Đurđevca na Trgu sv. Jurja od 10,00 do 11,00 sati.
Carrying out a Car-Free Day event by closing one or more streets to traffic, and opening it to pedestrians, cyclists and public transport. This should preferably happen on 22 September to mark your town or city as part of World Car-Free Day.
Zone opened to residents on Car-Free Day:
- u sklopu ETM, HRVATSKOG OLIMPIJSKOG DANA i mreže gradova, petak će biti Dan bez automobila te će se stoga zatvoriti uži centar grada Đurđevca od 10,00 do 14,00 sati,
- Proslavi Europskog tjedna kretanja pridružiti će se i učenici srednjih škola, tako da će učenici Strukovne škole i Gimnazije trčati ulične utrke na relaciji ulica: Stjepana Radića, oko parka na Trgu sv. Jurja i dijelom ulice Antuna Radića,a ti dijelovi će biti zatvoreni za promet.
Implementing one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.
Permanent measures implemented this year:
New or improved bicycle facilities
 • Improvement of bicycle network (creation of new lanes, extension, renovation, signposting etc)
Pedestrianisation
 • Create or enlarge pedestrian streets
Public transport services
 • Use of ecological vehicles for public transport fleets
Traffic calming and access control scheme
 • Speed reduction programmes in zones near schools
Accessibilities
 • Create wheelchair ramps
 • Enlargement of pavements
 • Removal of architectonic barriers
 • Launch of accessibility plans
 • Create useful tool for people with reduced mobility
New forms of vehicle use and ownership
 • Use of clean vehicles
Mobility management
 • Elaboration of educational materials
 • Organisation of regular fora or surveys on public opinions and ideas