Participants

Contact & Activities

Participating city

Söderhamn
26.120 inhabitants

Local contact

Anders Tång
Köpmangatan 11, 826 80 SÖDERHAMN
++46 0703786930

Participation 2012

The participant is committed to:

Organising a week of activities, taking into account the focal theme.
Actions relative to the theme:
1.Uppmaning
Under veckan har en gemensam aktivitet ordnats för Gävleborgs län: Ställ bilen och välj istället att gå, cykla, åka kollektivt i tjänsten.
I Söderhamn uppmanas alla kommunanställda att välja resfria möten, åka kollektivt, gå och cykla istället för att nyttja bilden.

2. Videkonferens
Måndagen den 17 september mellan klockan 13-15 har vi visning av våra videkonferensanläggningar på förvaltningshuset och lärocentrat CFL. En möjlighet att prova på och bekanta sig med tekniken för att komma igång med resfria möten.

3. Ecodrive
Tisdagen den 18:e september, mellan klockan 10-12 och 13-16 finns det möjlighet att öva eco-driving på biblioteket. Jan Malm från Gävle-Dala Energikontor finns på plats med två körsimulatorer.
Passa på att prova! eftersom det finns två så kan man ju tävla vem som kör snålast också! =)

4. El-Cykel
Under trafikantveckan har vi premiär för den första bokningsbara elcykeln. Cykeln blir bokningsbar via bilpoolens systemet och kommer att stå i förvaltningshusets entré.

Energi- och klimatrådgivarna i Söderhamn, Bollnäs och Edsbyns kommuner kommer att cykla genom kommunerna på elcykel. Vi kommer att stanna och visa cyklarna och informera på vissa ställen.
Implementing one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.
Permanent measures implemented this year:
New forms of vehicle use and ownership
  • Use of clean vehicles