Participating towns and cities

SwedenSöderhamn, Sweden

Website:
Population:
25.182 inhabitants
Contact:
Anders Tång
Köpmangatan 11, 826 80 SÖDERHAMN Söderhamn
(++46) 0703786930
Söderhamn already registered 4x for EUROPEANMOBILITYWEEK in: 2015 2012 2010 2009

Participation 2012

Activities within the week Activities within the week

Söderhamn organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2012, taking into account the annual theme.

All week
1.Uppmaning
Under veckan har en gemensam aktivitet ordnats för Gävleborgs län: Ställ bilen och välj istället att gå, cykla, åka kollektivt i tjänsten.
I Söderhamn uppmanas alla kommunanställda att välja resfria möten, åka kollektivt, gå och cykla istället för att nyttja bilden.

2. Videkonferens
Måndagen den 17 september mellan klockan 13-15 har vi visning av våra videkonferensanläggningar på förvaltningshuset och lärocentrat CFL. En möjlighet att prova på och bekanta sig med tekniken för att komma igång med resfria möten.

3. Ecodrive
Tisdagen den 18:e september, mellan klockan 10-12 och 13-16 finns det möjlighet att öva eco-driving på biblioteket. Jan Malm från Gävle-Dala Energikontor finns på plats med två körsimulatorer.
Passa på att prova! eftersom det finns två så kan man ju tävla vem som kör snålast också! =)

4. El-Cykel
Under trafikantveckan har vi premiär för den första bokningsbara elcykeln. Cykeln blir bokningsbar via bilpoolens systemet och kommer att stå i förvaltningshusets entré.

Energi- och klimatrådgivarna i Söderhamn, Bollnäs och Edsbyns kommuner kommer att cykla genom kommunerna på elcykel. Vi kommer att stanna och visa cyklarna och informera på vissa ställen.

Permanent measures Permanent measures

Söderhamn implements one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.

New forms of vehicle use and ownership
Use of clean vehicles