Participating towns and cities

BulgariaДолна Митрополия (Dolna Mitropolia), Bulgaria

Population:
3.661 inhabitants
Department:
РУПП
Contact:
Лиляна Ячовска
Св. Св. Кирил и Методи
5855 Dolna Mitropolia Долна Митрополия (Dolna Mitropolia)
(++359) 6552 2490
Долна Митрополия (Dolna Mitropolia) already registered 3x for EUROPEANMOBILITYWEEK in: 2013 2012 2010

Participation 2012

Activities within the week Activities within the week

Долна Митрополия (Dolna Mitropolia) organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2012, taking into account the annual theme.

All week
1. Велопоход "ЕВРО-ВЕЛО 6 - С ВЕЛОСИПЕД ДО БАЙКАЛ"
Традиционно на 11.09. всяка година се провежда велопоход "Евро-Вело 6 - с велосипед до Байкал" по маршрута Долни Вадин- Горни Вадин - Крушовене-Байкал- Гиген в рамките на изпълнение на Програма "Развитие на устойчив туризъм по поречието на р. Дунав. Организатори са читалище "Пробуда-1925", сдружение " ЕКО БАЙКАЛ ", кметството на с. Байкал и Общински център за извънучилишни дейности и занимания по интереси и под патронажа на кмета на община Долна Митрополия.Програмата се осъществява с финансовата подкрепа на фондация DOEN – Холандия. Фондация „ЕкоОбщност" цялостно подкрепя и подпомага реализирането на инициативата. В похода вземат участие ученици, студенти и любители на велосипедния спорт, които облечени в тениски с логото на похода изминават маршрута на колела.

2. Организиране на художествен пленор на тема "Движението е здраве".
За целта на събитието се предвижда да бъдат затворени за движение районите на училищата в гр. Долна Митрополия, гр. Тръстеник, с. Божурица и с. Ставерци. На децата ще бъдат раздадени тебешири и нужните материали за да рисуват върху уличното платно.