Participants

Contact & Activities

Participating city

Szarvas ()
15.683 inhabitants

Local contact

Osztályszerkezeten kívüli
Viktor Krivik
Szabadság út 36.
5540 Szarvas
++36 20/2762250

Participation 2012

The participant is committed to:

Organising a week of activities, taking into account the focal theme.
Actions relative to the theme:
2012-ben a "Mozdulj a jó irányba!" szlogen a központi téma. Ennek jegyében szervezünk kerékpárostúrát, valamint biztatjuk a városban megtelepült cégeket, intézményeket, hogy dolgozóik számára propagálják, hogy a hét ideje alatt gyalogosan, kerékpárral, tömegközlekedéssel, vagy telekocsival érkezzenek.

További várható programpont lesz egy üzemlátogatás, konferencia a kerékpáros infrastruktúra fejlesztéséről, közlekedésbiztonsági bejárás, vetélkedők a fiatalok számára.
Carrying out a Car-Free Day event by closing one or more streets to traffic, and opening it to pedestrians, cyclists and public transport. This should preferably happen on 22 September to mark your town or city as part of World Car-Free Day.
Zone opened to residents on Car-Free Day:
A Vajda Péter utca fontos gyűjtőút, amely a város nyugati és északi részének forgalmát vezeti ki a 44-es főútra, illetve a befelé tartó forgalom is hasonló nagyságú. A Kossuth utca párhuzamos a 44-es főúttal, sok közintézmény és bolt található az utcában. Ezeken a területen a forgalmat teljesen kizárjuk, átadjuk az Autómentes Nap idejére a gyalogos és kerékpáros forgalom részére.

A felsorolt utcákat fogjuk véglegesen is korlátozni a személygépjármű-forgalom elöl a belvárosközpont-projekt megvalósításával.
Implementing one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.
Permanent measures implemented this year:
New or improved bicycle facilities
  • Improvement of bicycle network (creation of new lanes, extension, renovation, signposting etc)
Pedestrianisation
  • Create or enlarge pedestrian streets
Public transport services
  • Other: Ingyenes tömegközlekedés lehetősége az Autómentes Napon
Traffic calming and access control scheme
  • New traffic regulations: traffic circulation and parking
Mobility management
  • Provision of incentives and bonuses to employers