Participating towns and cities

Czech RepublicKopřivnice, Czech Republic

Population:
21.583 inhabitants
Department:
Oddělení strategického plánování
Contact:
Ivana Holubová
Štefánikova 1163, 742 21 Kopřivnice
74221
(++420) 603 585 906

Participation 2013

Activities within the week Activities within the week

Kopřivnice organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2013, taking into account the annual theme.

All week
Týden mobility s Danou Zátopkovou a Xindlem X

Září v Kopřivnici již tradičně patří běhu, cyklistice, turistice, propagaci zdravého životního stylu a dalším aktivitám pořádaným v rámci mezinárodní kampaně Evropský týden mobility. A protože letos slaví Zdravé město Kopřivnice významné výročí, mají se Kopřivničané opravdu na co těšit. Kromě každoročně pořádaných akcí je čeká například koncert Xindla X.

„Kampaň Evropský týden mobility se zaměřuje hlavně na podporu udržitelných druhů dopravy a zdravého životního stylu - proto bude její nedílnou součástí například turistický pochod okolím Kopřivnice, noční cyklistická vyjížďka na Javorník nebo několik běžeckých závodů pro děti i dospělé. Tím stěžejním bude samozřejmě Běh rodným krajem našeho slavného rodáka Emila Zátopka, který jako vždy odstartuje Dana Zátopková. Nebudou však chybět ani doprovodné běžecké akce pro žáky základních i mateřských škol, Lidový běh a Běh dětí Kopřivnicí. Na své si přijdou také milovníci modelů na dálkové ovládání i všichni, kdo si chtějí nakoupit čerstvé potraviny přímo od výrobců a pěstitelů,“ přiblížila chystané aktivity koordinátorka Projektu Zdravé město a místní Agenda 21 Ivana Rašková.

Ani letos nebude chybět informačně-diskuzní setkání Město je naše společné hřiště. To bude zaměřeno především na představení realizovaných a plánovaných projektů, ale také připomeneme významnou událost: „Před deseti lety schválilo zastupitelstvo přistoupení Kopřivnice k Projektu Zdravé město a místní Agenda 21, v rámci kterého probíhají různé kampaně, diskuze či veřejná projednávání. Při této příležitosti připravujeme na 25. září celodenní program plný informací i zábavy, který vyvrcholí koncertem známého zpěváka Xindla X,“ doplnila Ivana Rašková s tím, že desetiletou existenci Zdravého města Kopřivnice připomene i výstava fotografií ve vestibulu radnice.

Oslavy desátého výročí Projektu Zdravé město a místní Agenda 21 v Kopřivnici jsou spolufinancovány z Dotačního programu na podporu místní Agendy 21 v Moravskoslezském kraji.

Permanent measures Permanent measures

Kopřivnice implements one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.

New or improved bicycle facilities
Improvement of bicycle network (creation of new lanes, extension, renovation, signposting etc)
Rozšíření orientačního systému pro cyklisty a chodce,
Pedestrianisation
Improvement of infrastructure (new foot bridges, pavements, road crossings, zebra crossings etc)