Participants

Contact & Activities

Participating city

Győr
130.000 inhabitants

Local contact

Környezetvédelmi csoport
Herman Etelka
Honvéd liget 1.
9021 Győr
++36 96 500-441

Participation 2013

The participant is committed to:

Organising a week of activities, taking into account the focal theme.
Actions relative to the theme:
A 2013-as Mobilitási Hét eseményeit Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a Mobilis Interaktív Kiállítási Központtal, a Kisalföld Volán Zrt-vel és a Látógatóközponttal partnerségben szervezi.
A hét során antik kerékpár kiállítást tekinthetnek meg a látogatók a Mobilisben, az ovisok pedig "Óvodai Lottó" versenyen vehetnek részt.
16-án (hétfőn) bringás reggeli és kerékpár átvizsgálás fogadja a kerékpárosokat.
17-én (kedden) kerékpártörténeti előadásra hívjuk az érdeklődőket, 18-án (szerdán) kerül sor a Közlekedési módok versenyére, ahol eldől, mely közlekedési eszközzel gyorsabb az utazás.
19-én (csütörtökön) Én és a biciklim fozótáson vehetnek részt a polgárok, majd improvizációs előadást tartunk, melynek központi témája az Európai Mobilitási Hét jelmondata: "Tiszta levegő - Mozdulj érte!"
20-án (pénteken) interaktív társasjátékot szervezünk a város autóbuszain. Ezen a napon faros busszal lehet felfedezni Győrt, a Kisalföld Volán Zrt. telephelyét is meg lehet tekinteni, és egész nap jegy nélküli utazási lehetőség biztosított a városi autóbuszokon.
21-én (szombaton) a Mobilis környékén Bringapolisz lesz kerékpáros vidámparkkal, mobil KRESZ parkkal, interkatív kerékpáros ügyességi és Alleycat versennyel, valamint kerékpáros felvonulással.
22-én (vasárnap) kerékpártúrát szervezünk Hédervárra és interaktív sétát a győri belvárosba.
A Mobilis tematikus héttel kapcsolódik a programokhoz. 18-án az Elektromos nap keretében elektromos járműveket lehet kipróbálni, 19-én a környezetvédelem áll a középpontban. 20-án, a Gázos napon többek között csoportfoglalkozásokon hazavihető lökhajtásos kisautók és légpárnás járművek készíthetők. 21-én a Repülős napon a levegő és légi járművek témakörét járják végig különféle bemutatók segítségével.