Participating towns and cities

Czech RepublicChrudim, Czech Republic

Website:
Population:
22.500 inhabitants
Department:
Healthy Cities Office
Contact:
Šárka Trunečková
Resselovo Nám. 77
537 16 Chrudim
(++420) 469 657 100

Participation 2014

Activities within the week Activities within the week

Chrudim organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2014, taking into account the annual theme.

All week
Po celý týden budou probíhat besedy na základních školách pro 1. třídy na téma „Základy bezpečného přecházení“ a pro 4. třídy na téma „Používání reflexních materiálů a cyklistických přileb, bezpečná jízda na kole, základní silniční předpisy apod.“

Úterý 16. 9. 2014 proběhne dopravně bezpečnostní akce zaměřená na správné přecházení vozovky „Zebra se za tebe nerozhlédne“ ve spolupráci s PČR a BESIP.

Úterý 16. 9. 2014 - 14:00 hodin Dům s pečovatelskou službou v ulici Obce Ležáků v rámci Klubu seniorů beseda na téma „Bezpečnost seniorů v silničním provozu – v roli chodce, řidiče, cyklisty a při jízdě MHD.“ Pro účastníky je připraven dárek. Akci připravuje BESIP.

Středa 17. 9. 2014 od 16:00 do 18:00 hodin na dopravním hřišti v Městském parku – Na kolo jen s přilbou
Vstupenkou na akci bude cyklistická přilba a kolo. Účastníci splňující tyto podmínky získají slosovatelný žeton. Proběhne slosování o zajímavé ceny. Pro veřejnost budou připravena stanoviště partnerů: BESIP, ČČK, Městské policie, TyfloCentra apod. Akce se bude konat pouze v případě příznivého počasí.

Čtvrtek 18. 9. 2014 v 9:30 hodin sraz před budovou č. p. 274 v Městském parku – „Vycházkové rozjímání chrudimskými parky“ - putování za zajímavostmi chrudimské přírody s klienty Centra sociálních služeb a pomoci Chrudim. Akci připravuje Ekocentrum Zelený dům.

Od 12:00 do 16:30 hodin na Resselově náměstí Kolo pro Afriku – DARUJTE dosloužilé kolo, helmu, náhradní díly nebo nářadí na kolo jakékoli kvality dětem v Africe. Posláním akce je prostřednictvím iniciativy české společnosti umožnit dětem v Africe cestu ke vzdělání. Tuto cestu dětem umožní kola, která darují lidé v ČR. Kola přivezená do Afriky podpoří celkovou gramotnost a větší možnost pracovního uplatnění, zvýšení občanského statutu lidí v Africe.

Sobota 20. 9. 2012 od 10:00 do 12:00 hodin a od 14:00 do 16:00 hodin „Výlet krajem Chrudimska, aneb změňte s námi koloběh života. Zadupeme společně vaše starosti.“ Zážitkový výlet po Železných horách s Renatou Kašparovou - ŽENY s.r.o. Pracovna Chrudim, FitKoloběh.
Rezervace koloběžek je nutná předem min. 24 hodin na tel: +420 776 759 744 nebo email renata.kasparova@zenysro.cz nebo na www.facebook.com/FitKolobeh.cz.

Pondělí 22. 9. 2014 – Evropský den bez aut – tento den budou uzavřeny prostory před MŠ Dr. J. Malíka a MŠ Strojařů, kde bude probíhat program ve spolupráci s BESIP, MP, ČČK apod.

Pondělí 22. 9. 2014 – společnost Arriva Východní Čechy, a. s., připravila ve spolupráci s městem Chrudim pro cestující jízdné v rámci MHD zdarma.

Permanent measures Permanent measures

Chrudim implements one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.

New or improved bicycle facilities
Improvement of bicycle network (creation of new lanes, extension, renovation, signposting etc)
Pedestrianisation
Improvement of infrastructure (new foot bridges, pavements, road crossings, zebra crossings etc)
Public transport services
Use of ecological vehicles for public transport fleets
Traffic calming and access control scheme
New traffic regulations: traffic circulation and parking
Elaboration of new residential areas
Mobility management
Organisation of regular fora or surveys on public opinions and ideas

Car-free day Car-free day

Chrudim carries out a Car-Free Day 2014 and closes off one or more streets to traffic, and opens it to pedestrians, cyclists and public transport.

Zone opened to residents on Car-Free Day:
Tento den budou uzavřeny prostory před MŠ Dr. J. Malíka a MŠ Strojařů, kde bude probíhat program ve spolupráci s BESIP, MP, ČČK apod.