Participating towns and cities

HungarySóly, Hungary

Website:
Population:
513 inhabitants
Department:
Önkormányzat
Contact:
Jozsef Kaptur
8193 Sóly
Kossuth utca 57.
8193
(++36) 304991128
Sóly already registered 7x for EUROPEANMOBILITYWEEK in: 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015

Participation 2015

Activities within the week Activities within the week

Sóly organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2015, taking into account the annual theme.

All week
A térség bekapcsolása az Európai Mobilitási Hétbe. Felhívni a figyelmet a környezetbarát közlekedési módokra, autó használat mérséklésére a szabadidő hasznos eltöltésére, biciklizés és a gyaloglás pozitív hatásaira az emberi szervezetben. Változatos, mozgalmas és minden korosztályra kiterjedő programokkal készülünk az Európai Mobilitási Hét eseményeire.
Szeptember 16. „Irány a busz, a lábbusz” Gyalogtúra a Gál- Kútja forráshoz az erdőn keresztül Szeptember 17. Biciklitúra a Sólyi Szőlőhegy- Litér-Királyszentistván Sóly útvonalon. Bemutatni a környező településeknek a „Válassz, Válts, Variálj” a közlekedés jegyében a gyakorlatban.
Szeptember 18-19-ig Nappalból éjszakába átnyúló gyalogos túra négy kistérségi település érintésével. A túra szakemberek kíséretében történik, akik szakszerű információkkal látják el a gyerekeket és felnőtteket, olyan látnivalókra hívják fel a figyelmüket, melyek laikus szemmel nem érzékelhetők.. Szeptember 20. Tájékozódási verseny gyalogosan, futva vagy biciklivel. Ezt követően sorversenyek kicsik és nagyok részére a sportpályán.
Szeptember 21. Biztonságos közlekedés napja a rendőrség és a Polgárőrség bevonásával. Szeptember 22Óvodás kerékpáros ügyességi vetélkedő, és aszfaltrajz-verseny a Főtéren.
Közlekedési vetélkedő és tesztírás felnőtteknek az IKSZT épületben.

Permanent measures Permanent measures

Sóly implements one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.

Mobility management
Development of travel plans / mobility plans in consultation with local stakeholders
Organisation of regular fora or surveys on public opinions and ideas

Car-free day Car-free day

Sóly carries out a Car-Free Day 2015 and closes off one or more streets to traffic, and opens it to pedestrians, cyclists and public transport.

Zone opened to residents on Car-Free Day:
A lezárt terület később kerül meghatározásra.