Participants

Contact & Activities

Participating city

Sóly
513 inhabitants

Local contact

Önkormányzat
Jozsef Kaptur
8193 Sóly
Kossuth utca 57.
++36 304991128

Participation 2015

The participant is committed to:

Organising a week of activities, taking into account the focal theme.
Actions relative to the theme:
A térség bekapcsolása az Európai Mobilitási Hétbe. Felhívni a figyelmet a környezetbarát közlekedési módokra, autó használat mérséklésére a szabadidő hasznos eltöltésére, biciklizés és a gyaloglás pozitív hatásaira az emberi szervezetben. Változatos, mozgalmas és minden korosztályra kiterjedő programokkal készülünk az Európai Mobilitási Hét eseményeire.
Szeptember 16. „Irány a busz, a lábbusz” Gyalogtúra a Gál- Kútja forráshoz az erdőn keresztül Szeptember 17. Biciklitúra a Sólyi Szőlőhegy- Litér-Királyszentistván Sóly útvonalon. Bemutatni a környező településeknek a „Válassz, Válts, Variálj” a közlekedés jegyében a gyakorlatban.
Szeptember 18-19-ig Nappalból éjszakába átnyúló gyalogos túra négy kistérségi település érintésével. A túra szakemberek kíséretében történik, akik szakszerű információkkal látják el a gyerekeket és felnőtteket, olyan látnivalókra hívják fel a figyelmüket, melyek laikus szemmel nem érzékelhetők.. Szeptember 20. Tájékozódási verseny gyalogosan, futva vagy biciklivel. Ezt követően sorversenyek kicsik és nagyok részére a sportpályán.
Szeptember 21. Biztonságos közlekedés napja a rendőrség és a Polgárőrség bevonásával. Szeptember 22Óvodás kerékpáros ügyességi vetélkedő, és aszfaltrajz-verseny a Főtéren.
Közlekedési vetélkedő és tesztírás felnőtteknek az IKSZT épületben.
Carrying out a Car-Free Day event by closing one or more streets to traffic, and opening it to pedestrians, cyclists and public transport. This should preferably happen on 22 September to mark your town or city as part of World Car-Free Day.
Zone opened to residents on Car-Free Day:
A lezárt terület később kerül meghatározásra.
Implementing one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.
Permanent measures implemented this year:
Mobility management
  • Development of travel plans / mobility plans in consultation with local stakeholders
  • Organisation of regular fora or surveys on public opinions and ideas