Participating towns and cities

SlovakiaHlohovec, Slovakia

Website:
Population:
20.993 inhabitants
Department:
Odbor komunikácie a vonkajších vzťahov
Contact:
Zuzana Hrinková Siebenstichová
M. R. Štefánika 1
920 01 Hlohovec
(++421) 915 852 942
Hlohovec already registered 9x for EUROPEANMOBILITYWEEK in: 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015

Participation 2015

Activities within the week Activities within the week

Hlohovec organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2015, taking into account the annual theme.

All week
"Cyklojazda po Fraštáku" - jazda na bicykloch ktorej účelom je poukázať že aj cyklista je účastníkom cestnej premávky. Má za úlohu zabezpečiť rešpektovanie cyklistov predovšetkým účastníkmi automobilovej dopravy.
"Na deň bez áut cestovanie MHD v Hlohovci zadarmo" - aktivita, ktorej cieľom je dať všetkým k dispozícii aspoň na jeden deň v roku možnosť použiť alternatívny spôsob dopravy k automobilovej.

Permanent measures Permanent measures

Hlohovec implements one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.

Public transport services
Improvement and extension of the public transport network (creation of HOV lanes for public transport modes, new stops, new lines, reserved areas etc)
prebudovanie 1x autobusová zastávka na ul. Hviezdoslavova, 1x autobusová zastávka na ul. Nitrianska
Accessibilities
osvetlenie prechodu pre chodcov
Further info
Hlohovec bol mestom, kde prechod pre chodcov neraz končil uprostred autobusovej zastávky, a tá napriek dopravnému zaťaženiu (ul Hviezdoslavova cca 12 tis/deň, ul Nitrianska cca16 tis/deň) sa nachádzala v priebežnom jazdnom pruhu. Mesto Hlohovec si v roku 2015 dalo za cieľ prebudovať tieto problematické zastávky (1x na ulici Hviezdoslavova a 1x na ulici Nitrianska) tak, aby sa zvýšila bezpečnosť cestujúcich autobusovou dopravou, ako aj bezpečnosť a plynulosť motoristov.
Správnym nasvietením prechodu pre chodcov na Hviezdoslavovej ulici sa zvýši bezpečnosť chodcov na frekventovanej ceste II. triedy.

Car-free day Car-free day

Hlohovec carries out a Car-Free Day 2015 and closes off one or more streets to traffic, and opens it to pedestrians, cyclists and public transport.

Zone opened to residents on Car-Free Day:
"Deň bez áut" - ulica M. R. Štefánika (v časti pešia zóna). Pešia zóna bola vybudovaná pred desiatimi rokmi. Keď sa pred cca tromi rokmi pokazil výsuvný stĺpik ktorý zabraňoval vjazd do pešej zóny, postupne sa z nej stalo pre niektorých parkovisko, pre iných "skratka" do severnej časti centrálnej mestskej zóny. "Deň bez áut" má vrátiť ulicu pre peších užívateľov. Vyzvané sú všetky školy v meste aby ju využili pre aktivity propagujúce alternatívne spôsoby dopravy v meste.