Participating towns and cities

Republic of North MacedoniaKicevo, Republic of North Macedonia

Population:
61.500 inhabitants
Contact:
Emilija Petkoska
Boris Kidric br.1
Kicevo
(++389) 75212522
Kicevo already registered 3x for EUROPEANMOBILITYWEEK in: 2016 2015 2002

Participation 2015

Car-free day Car-free day

Kicevo carries out a Car-Free Day 2015 and closes off one or more streets to traffic, and opens it to pedestrians, cyclists and public transport.

Zone opened to residents on Car-Free Day:
Акцијата ќе започне во 10 часот тргнувајќи од пред зградата на Општина Кичево по улицата Рудничка преку Булевар Ослободување до зградата на Општина Кичево.
Во акцијата ќе бидат вклучени деца велосипедисти од Детски Семафор и заинтересирани граѓани.
Сообраќајот на наведената локација ќе биде забранет од страна на МВР за моторни возила во периодот од 10 - 12 часот.
За успешно спроведување на акцијата ги повикуваме сите заинтересирани да земат учество во возење велосипед.