Participating towns and cities

Greece Ξυλόκαστρο-Ευρωστίνα (Xylokastro-Evrostini) , Greece

Population:
17.365 inhabitants
Contact:
Μιχάλης Αμπντέλ Ραχμάν
Λ. Φραντζή 2
20400 Ξυλόκαστρο-Ευρωστίνα
(++30) 2743360259
Ξυλόκαστρο-Ευρωστίνα (Xylokastro-Evrostini) already registered 7x for EUROPEANMOBILITYWEEK in: 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015

Participation 2016

Activities within the week Activities within the week

Ξυλόκαστρο-Ευρωστίνα (Xylokastro-Evrostini) organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2016, taking into account the annual theme.

All week
1. Συστήνεται ομάδα εργασίας βιώσιμης κινητικότητας στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
2. Διοργανώνονται επισκέψεις στα σχολεία του Δερβενιού, όπως έγινε πέρυσι σε όλα τα σχολεία του Ξυλοκάστρου, όπου οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ΕΕΚ και τα οφέλη της βιώσιμης κινητικότητας.
3. Θα ακολουθήσει ποδηλατάδα ακολουθώντας μια γραφικής διαδρομή εντός του Δερβενίου
4. Θα διακινηθεί έντυπο ενημερωτικό υλικό με έμφαση στην βιώσιμη κινητικότητα στο δήμο μας
5. Εκμεταλλευόμενοι τις νέες τεχνολογίες, τοποθετούνται σε κεντρικά σημεία του Ξυλοκάστρου & του Δερβενιού ενημερωτικές οθόνες πολυμεσικών πληροφοριών για την άμεση ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού
6. Δημιουργείται σημείο ανακύκλωσης ποδηλάτων και εξαρτημάτων υπό την διαχείριση της Ομάδας Βιώσιμης Κινητικότητας
7. Δημιουργία microsite στο επίσημο site του Δήμου και διαδικτυακή καμπάνια καθ’ όλη την διάρκεια της ΕΕΚ (16-22/9) στα social media του Δήμου
8. Προώθηση του συστήματος των Δημοτικών Δανειστικών ποδηλάτων
και του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής

Permanent measures Permanent measures

Ξυλόκαστρο-Ευρωστίνα (Xylokastro-Evrostini) implements one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.

New or improved bicycle facilities
Improvement of bicycle network (creation of new lanes, extension, renovation, signposting etc)
χαρτογραφιση και αναδειξη των ποδηλατικων διαδρομων εντος πολης και γραφικες διαδρομες για επισκεπτες
Public transport services
Improvement and extension of the public transport network (creation of HOV lanes for public transport modes, new stops, new lines, reserved areas etc)
Development of new technologies to improve public transport
διαδραστικες οθονες επικοινωνιας και πληροφορησης των δρομολογιων των ΜΜΜ της περιοχης
Mobility management
Launch of awareness-raising campaigns
Elaboration of educational materials
Organisation of regular fora or surveys on public opinions and ideas
συστηνεται ομαδα εργασιας για την βιωσιμη κινητικοτητα στο Δημο, επιφορτισμενη με την διενεργεια ερευνων κοινης γνωμης, προωθηση της πολυμεσικοτητας, ανακυκλωσης ποδηλατου, προωθηση χρησης δημοτικων δ
Further info
Με την σύσταση της Ομάδας Βιώσιμης Κινητικότητας στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, ξεκινά μια προσπάθεια για την ολοκληρωμένη παρέμβαση σε θέματα μετακίνησης, περιβάλλοντος και ποιότητας υπηρεσιών.
Η έλευση του τερματικού σταθμού του προαστιακού σιδηρόδρομου από το αεροδρόμιο (τέλος του 2017), σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την περιοχή μας καθιστώντας επιβεβλημένη τη χρήση εναλλακτικής μετακίνησης σε όλο το δήμο.
Τα μονιμά μέτρα που λαμβάνονται από φέτος, και θα εντείνονται χρόνο με το χρόνο, αφορούν στην ευαισθητοποίηση και καταγραφή της κοινής γνώμης μέσω συνεχούς παρακολούθησης και ενημέρωσης των δημοτών από την Ομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας (ΟΒΚ).
Στο πυρήνα των μονίμων δράσεων είναι η βελτίωση και επέκταση των δικτύων δημόσιας συγκοινωνίας (δημιουργία νέων στάσεων) για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Φυσικά, η χρήση του ποδηλάτου αποτελεί και φέτος κορωνίδα των προσπαθειών μας για αυτό εντατικοποιούμε την ενημέρωση για το πρόγραμμα σε όλο τον δήμο με έμφαση το Δερβένι, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του δήμου μας.

Car-free day Car-free day

Ξυλόκαστρο-Ευρωστίνα (Xylokastro-Evrostini) carries out a Car-Free Day 2016 and closes off one or more streets to traffic, and opens it to pedestrians, cyclists and public transport.

Zone opened to residents on Car-Free Day:
Θα γινει η ποδηλαταδα εντος της πολης του Δερβενιου αποκλειοντας σημεια του κεντρικου δρομου για μια ωρα.