Participating towns and cities

Czech RepublicOstrava, Czech Republic

Population:
283.320 inhabitants
Department:
odbor ochrany životního prostředí
Contact:
Dagmar Bražinová
Statutární město Ostrava, Prokešovo náměstí 8, 729 30 Ostrava
72930
(++420) 599443138

Participation 2016

Activities within the week Activities within the week

Ostrava organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2016, taking into account the annual theme.

All week
O víkendu 17. - 18. 09. 2016 je ve spolupráci s Městskou policií Ostrava zajištěno značení cyklistické trasy a provoz několika koláren na akci Dny NATO a Dny Vzdušných sil Armády České republiky, kterou pořádá společnost JAGELLO 2000 v Mošnově.

Cyklisté mohou na akci Dny NATO vyrazit od komplexu kina Luna, kde bude umístěn Čistý areál kampaně Zdravě po Ostravě (start poloorganizované cyklojízdy). Zájemci zde budou seznámeni s pozitivními dopady používání alternativ k automobilové dopravě. Čistý areál poté bude v odpoledních hodinách součástí akce Zažít Ostravu jinak.

Po dobu celého týdne pak Knihovna města Ostravy organizuje ve svých pobočkách 84 akcí a aktivit (soutěže, výstavy, kvizy, veřejná čtení a mnoho dalšího), které berou v potaz téma Evropského týdne mobility.

Permanent measures Permanent measures

Ostrava implements one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.

New or improved bicycle facilities
Improvement of bicycle network (creation of new lanes, extension, renovation, signposting etc)
Further info
V rámci kampaně Evropský týden mobility byla realizována stavba další části cyklistické trasy "Dokončení propojení cyklistické trasy Cyklostezka Počáteční – Slezskoostravský hrad", která propojuje dopravní terminál Hranečník s centrem města.