Participating towns and cities

HungaryKéthely, Hungary

Website:
Population:
2.200 inhabitants
Department:
Művelődési ház
Contact:
Oltiné Maczkó Nikolett
8713 Kéthely
Hunyadi J. U. 2.
8713
(++36) 305005717
Kéthely already registered 4x for EUROPEANMOBILITYWEEK in: 2019 2017 2016 2015

Participation 2016

Activities within the week Activities within the week

Kéthely organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2016, taking into account the annual theme.

All week
A településen az előző év sikeréből kiindulva idén is a rendőrséggel közös programot szervezünk, melyben a közlekedési ismereteket sajátíthatják el a résztvevők. A programhoz nagyon magas létszámban a helyi polgárőrség is csatlakozik. A családok közös programjához kerékpár túrát tervezünk, melynek keretein belül hibrid járművet mutatunk be, mellyel megpróbáljuk felhívni a fenntartható fejlődésre a figyelmet.

Permanent measures Permanent measures

Kéthely implements one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.

New or improved bicycle facilities
Improvement of bicycle facilities (parking, locks etc)
Kerékpár tároló beszerzése, melyet, a központi buszmegálló közelében helyeznénk el, hisz a település külső területei és a központi buszmegálló között több km-es távolság van. Sok esetben ez a nagy táv

Car-free day Car-free day

Kéthely carries out a Car-Free Day 2016 and closes off one or more streets to traffic, and opens it to pedestrians, cyclists and public transport.

Zone opened to residents on Car-Free Day:
A település egyik forgalmas utcájának lezárása. Ez az utca a település sportparkja mellett található, ezzel is elősegítve az egészségesebb környezetben tartandó sport rendezvényeket. Szabadtéri programot szerveznénk, vetélkedővel, és megújuló energiát népszerűsítő programokkal, koncerttel. A koncerttel még vonzóbbá tudnánk tenni a rendezvényt, így sokkal nagyobb rétegben tudnánk népszerűsíteni a Európai Mobilitási Hét rendezvénysorozatát. A program keretein belül díjat adnánk át a mobilitás hetén résztvevőknek.