Participants

Contact & Activities

Participating city

Kéthely
2.340 inhabitants

Local contact

Művelődési ház
Oltiné Maczkó Nikolett
8713 Kéthely
Hunyadi J. U. 2.
++36 305005717

Participation 2016

The participant is committed to:

Organising a week of activities, taking into account the focal theme.
Actions relative to the theme:
A településen az előző év sikeréből kiindulva idén is a rendőrséggel közös programot szervezünk, melyben a közlekedési ismereteket sajátíthatják el a résztvevők. A programhoz nagyon magas létszámban a helyi polgárőrség is csatlakozik. A családok közös programjához kerékpár túrát tervezünk, melynek keretein belül hibrid járművet mutatunk be, mellyel megpróbáljuk felhívni a fenntartható fejlődésre a figyelmet.
Carrying out a Car-Free Day event by closing one or more streets to traffic, and opening it to pedestrians, cyclists and public transport. This should preferably happen on 22 September to mark your town or city as part of World Car-Free Day.
Zone opened to residents on Car-Free Day:
A település egyik forgalmas utcájának lezárása. Ez az utca a település sportparkja mellett található, ezzel is elősegítve az egészségesebb környezetben tartandó sport rendezvényeket. Szabadtéri programot szerveznénk, vetélkedővel, és megújuló energiát népszerűsítő programokkal, koncerttel. A koncerttel még vonzóbbá tudnánk tenni a rendezvényt, így sokkal nagyobb rétegben tudnánk népszerűsíteni a Európai Mobilitási Hét rendezvénysorozatát. A program keretein belül díjat adnánk át a mobilitás hetén résztvevőknek.
Implementing one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.
Permanent measures implemented this year:
New or improved bicycle facilities
  • Improvement of bicycle facilities (parking, locks etc)
  • Other: Kerékpár tároló beszerzése, melyet, a központi buszmegálló közelében helyeznénk el, hisz a település külső területei és a központi buszmegálló között több km-es távolság van. Sok esetben ez a nagy táv