Participants

Contact & Activities

Participating city

Охрид ()
60000жители inhabitants

Local contact

Сектор за заштита на животната средина и управување со отпад
Havza Redzep Kakel
ул.Димитар Влахов бр.57 6000 Охрид
++389 046 262 492

Participation 2016

The participant is committed to:

Carrying out a Car-Free Day event by closing one or more streets to traffic, and opening it to pedestrians, cyclists and public transport. This should preferably happen on 22 September to mark your town or city as part of World Car-Free Day.
Zone opened to residents on Car-Free Day:
Dimitar Vlahov street and Partizanska street
ЕВРОПСКА НЕДЕЛА НА МОБИЛНОСТ
22(ЧЕТВРТОК)09.2016ГОДИНА
ОХРИДВреме

10.30 – 11.00 Собирање на учениците и велосипедистите од велосипедските клубови пред Општина Охрид и делење на промотивен материјал
11.00 – 11.15 Настап на хорот Братство Единство при ОУ „Братство Единство“ од Охрид
11.15 -11.30 Обраќање на Градоначалникот Никола Бакрачески
11.30 – 13.00 Движење на велосипедисти и пешаци по следните улици: „Димитар Влахов“, „Кузман Јосифоски“, дел од Партизанска до пресекот со ул.„Јане Сандански“ и дел од „Јане Сандански“ до пресек со ул.„Димитар Влахов“ кои ќе се затворени за сообраќај на моторни возила во период од 11.00 до 13.00 часот