Participating towns and cities

FinlandLahti, Finland

Website:
Population:
120.000 inhabitants
Department:
Lahden kaupunki
Contact:
Juhan Polojärvi
Askonkatu 2
15100 Lahti
+358444826402

Participation 2016

Activities within the week Activities within the week

Lahti organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2016, taking into account the annual theme.

All week
Auton vapaapäivänä edulliset bussiliput, Torilla vietetään ympäristöjuhlaviikkoa, jonka yhteydessä myös kestävien liikkumismuotojen esittelyä ja mahdollisuus tutustua sähköautoon ja kaasuautoon. Liikkujan viikolla Matka hyvään kuntoon -kiertue saapuu Lahteen kolmeksi päiväksi ja rekassa voi kuka tahansa testata kuntonsa. yhteydessä. Kiertueen yhteydessä kaupunki markkinoi työmatkaliikkumisen monia hyötyjä. Lahdessa viikolla on muutama somekummi; Suomen mestari pyöräilijä Roope Nurmi ja kaupungin elinkeinopäällikkö Pia Rantanen. Lisäksi Lahden ammattikorkeakoulu ja suuri työpaikka Hartwall Lahti kartoittavat työntekijöidensä/opiskelijoidensa liikkumista kyselyllä.

Permanent measures Permanent measures

Lahti implements one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.

New or improved bicycle facilities
Improvement of bicycle network (creation of new lanes, extension, renovation, signposting etc)
Aleksanterinkadun pyörätietä on rakennettu koko kesän ja liikkujan viikolla se avautuu jälleen pyöräilijöille aiempaa leveämpänä. Punaisen väriasfaltin väylä saa syksymmällä.
Mobility management
Adoption of workplace travel plans
Hartwall Lahti ja Lahden ammattikorkeakoulu LAMK toteuttavat liikkujan viikolla liikkumiskyselyn liikkumissuunnitelmiensa pohjaksi.