Participants

Contact & Activities

Participating city

Szatta
80 inhabitants

Local contact

Farkas István Tamás
9938 Szatta, Fő utca 17.
++36 703408801

Participation 2016

The participant is committed to:

Carrying out a Car-Free Day event by closing one or more streets to traffic, and opening it to pedestrians, cyclists and public transport. This should preferably happen on 22 September to mark your town or city as part of World Car-Free Day.
Zone opened to residents on Car-Free Day:
Az Autómentes Napot szeptember 17-én, szombaton tartja a település. Az "Ingice utca" lezárásra kerül, hogy kerékpáros és gyalogos kirándulók elérhessék biztonságosabban a Túlélés Fáját, amely a település határában van.
A napon játékos ügyességi versenyek és kerékpáros vetélkedő kerülnek megrendezésre a település központjában. A nyertesek, résztvevők kisebb ajándékokat kapnak. Az önkormányzat egy közösség és tudatformáló szereppel bíró mobilitási hétre utaló pólót is készít a résztvevők számára.
Implementing one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.
Permanent measures implemented this year:
Traffic calming and access control scheme
  • Elaboration of new residential areas
More details on permanent measures:

A településen nagy az átmenő forgalom, miközben a fő utcán járda sincs és a kiépítés nem megoldható fizikai okok miatt. Az önkormányzat dönt arról, hogy a település fő utcát lakó, pihenő övezetté nyilváníttassa, 30 km/órás sebességkorlátozás kezdeményezésével a gyalogosok és kerékpárosok biztonságának fokozása érdekében.