Participants

Contact & Activities

Participating city

Trebinje ()
30.000 inhabitants

Local contact

Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
Janja Ćapin
Vuka Karadzića br. 2
++387 059 273 360

Participation 2017

The participant is committed to:

Organising a week of activities, taking into account the focal theme.
Actions relative to the theme:
Gradska uprava Trebinje, na prijedlog Centra za životnu sredinu Banja Luka, koji je nacionalni koordinator Evropske sedmice mobilnosti, priključila se obilježavanju „Evropske sedmice mobilnosti“ i obilježavanju 22. septembra, „Svjetskog dana bez automobila“.

Podršku ovim aktivnostima daće kroz svoje prisustvo i Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske.
Na sastanku u Gradskoj upravi održanom 19.09.2017. godine, dogovorene su aktivnosti koje se planiraju provesti u cilju priključenja kampanji i podizanju svijesti za smanjenje saobraćaja i zagađenja vazduha, a to su:

1. Djeca predškolskog i školskog uzrasta će 22.09.2017. godine u vremenu od 09,30 do 11,00 časova u ulici Njegoševoj (od Dučićevog spomenika do kružnog toka ispred Vatrogasne jedinice) učestvovaće u vožnji biciklima u cilju promocije zdravih transportnih navika.

2. Dana 24.09.2017. godine (nedjelja), sa početkom u 16,00 časova, organizuje se biciklistička trka na relaciji Kameni most-Mala brana, uz učešće zainteresovanih svih uzrasnih kategorija.

Pozivamo sve građane da se svojim prisustvom priključe ovoj kampanji od zajedničkog interesa za sve.
Carrying out a Car-Free Day event by closing one or more streets to traffic, and opening it to pedestrians, cyclists and public transport. This should preferably happen on 22 September to mark your town or city as part of World Car-Free Day.
Zone opened to residents on Car-Free Day:
Tokom Svjetskog dana bez automobila Njegoševa ulica i uže gradsko jezgro biće zatvorena za motorni saobraćaj.