Participants

Contact & Activities

Participating city

Tapolca
18.000 inhabitants

Local contact

Tapolca Kft.
Dorothy Horváth
Fő tér 1.
HU-8300 Tapolca
++36 305651130

Participation 2017

The participant is committed to:

Organising a week of activities, taking into account the focal theme.
Actions relative to the theme:
A cselekvés hetén egészen piciktől a felnőttekig terjedő korosztályt szólítunk meg változatos rendezvényeinkkel. A kerékpáros közlekedésre bíztatunk mindenkit a bringás reggelivel és uzsonnával, a kerékpár állapotfelméréssel és szervízeléssel, a bike safe program kitelepítésével, valamint az eddigieknél merészebb 30km-es biciklitúrával. A gyermekeket külön megszólítjuk a FÖLDönfutók futóversennyel és a KRESZ-FESZT-el, ahol a Tapolcai Rendőrkapitánysággal és a Robert Bosch Kft-vel közösen dolgozunk. A 2017-es évben E-Bike is fellelhető lesz a cselekvések hetén. Jutalmazzuk az autósokat, akik egész hétre megválnak forgalmiengedélyüktől és Városvédő Hőssé avatjuk azokat, akik a közös úton haladnak a közös jövő irányába! #Mobilitásihét #Tapolca #Városvédőhős
Carrying out a Car-Free Day event by closing one or more streets to traffic, and opening it to pedestrians, cyclists and public transport. This should preferably happen on 22 September to mark your town or city as part of World Car-Free Day.
Zone opened to residents on Car-Free Day:
Az autómentes nap során lezárásra kerül a Kisfaludy utca - Tapolca város leendő rendezvényterének körzete.
Implementing one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.
Permanent measures implemented this year:
Public transport services
  • Improvement and extension of the public transport network (creation of HOV lanes for public transport modes, new stops, new lines, reserved areas etc)