Participating towns and cities

Czech RepublicChrudim, Czech Republic

Website:
Population:
22.500 inhabitants
Department:
Healthy Cities Office
Contact:
Šárka Trunečková
Resselovo Nám. 77
537 16 Chrudim
(++420) 469 657 100

Participation 2017

Activities within the week Activities within the week

Chrudim organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2017, taking into account the annual theme.

All week
18. – 22.9. Pro první a čtvrté třídy ZŠ jsou připraveny besedy s Městskou policií na téma zásady bezpečného přecházení, používání reflexních prvků, základní silniční předpisy, apod.

16. a 17. 9. – Víkendové koloběžkování od 13:00 - 16:00 hodin v půjčovně koloběžek V Podzámčí ve Slatiňanech za zvýhodněné půjčovné se slevou 50% a děti zdarma. Nutná rezervace na telefonu Renata Kašparová 776 759 744 nebo mailu info@FitKolobeh.cz.

19. 9. 2016 – „Na kole bez promile s Rebelem“ od 14:00 – 16:00 hodin na cyklostezce Chrudim – Slatiňany. Zde proběhne kontrola jízdních kol a dechová zkouška na alkohol v krvi u cyklistů, ale i poučení chodců o bezpečném pohybu na cyklostezce. Akce je připravena ve spolupráci s Policií ČR, Městskou policií, Besipem a Měšťanským pivovarem Havlíčkův Brod a.s.

20.9. - Vycházkové rozjímání chrudimským parkem a beseda o přírodě a cestování se Zeleným domem Chrudim. Sraz v 9:00 hodin v Městském parku u denního stacionáře Jitřenka. Vycházka přírodou, zelení a kolem jezírek je ideální pro duševní pohodu. V případě špatného počasí se akce přesune do vnitřních prostor stacionáře.

20. 9. – „Na kolo jen s přilbou“ na dopravním hřišti v Městském parku od 16:00 do 18:00 hod. Vstupenkou na akci bude cyklistická přilba a kolo. Účastníci splňující tyto podmínky získají slosovatelný žeton. Proběhne slosování o drobné ceny. Pro děti i pro rodiče budou připravena stanoviště partnerů: Besip, Městské policie, PČR, ČČK apod.

21. 9. – „Sejdeme se na značkách - aneb dopravní hřiště přijede k Vám“ – přijďte si vyzkoušet mobilní dopravní hřiště na sídliště U Stadionu ( hřiště v zadní části sídliště u č.p. 727 – 757 směr Tesco) od 9:30 do 16:30 hodin. Cílem akce je připravit děti na situace v silničním provozu. Děti se tak zábavnou formou naučí jak se chovat na komunikacích, důležité dopravní značky, jak přecházet přes přechod, kde si mohu hrát atd. Na dopravním hřišti nebudou chybět dopravní značky, kruhový objezd, přechod pro chodce a semafor. Akce bude doplněna divadelním představením Libora Štumpfa, malováním na chodník apod.

Permanent measures Permanent measures

Chrudim implements one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.

Accessibilities
Lowering of pavements
Enlargement of pavements

Car-free day Car-free day

Chrudim carries out a Car-Free Day 2017 and closes off one or more streets to traffic, and opens it to pedestrians, cyclists and public transport.

Zone opened to residents on Car-Free Day:
22. 9. – Evropský den bez aut – u MŠ Dr. Malíka (uzavřená komunikace u MŠ) a MŠ U Stadionu je pro děti připraven program zaměřený na prevenci úrazů u dětí v roli chodce, cyklisty, bezpečná cesta do školy apod.

22. 9. 2016 – společnost Arriva Východní Čechy, a. s. připravila ve spolupráci s městem Chrudim pro cestující jízdné v rámci MHD zdarma.