Participating towns and cities

Latvia Pļaviņas (Plavinas) , Latvia

Population:
5.000 inhabitants
Department:
Pļavinu novada dome
Contact:
Rasa Siliņa
Dzelzceļa iela 11, Pļaviņas, Pļaviņu novads
LV - 5120
(++371) 25661300
Pļaviņas (Plavinas) already registered 3x for EUROPEANMOBILITYWEEK in: 2019 2017 2005

Participation 2017

Activities within the week Activities within the week

Pļaviņas (Plavinas) organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2017, taking into account the annual theme.

All week
1) 22. septembris Pļaviņās būs “Diena bez auto”. Šajā dienā ikviens aicināts automašīnu atstāt mājās un uz darbu, skolu vai citu galamērķi doties kājām, ar riteni, skrituļslidām, sabiedrisko transportu vai citā videi draudzīgā veidā. Pasākuma organizēšanā iesaistījušies JIC “Ideja” jaunieši un brīvprātīgie, kuri pirms 22. septembra dalīs īpaši sagatavotas, aicinošas informatīvas skrejlapiņas un “Dienā bez auto” kājāmgājējus, velobraucējus u.c. akcijas atbalstītājus sveiks ar Mobilitātes nedēļas suvenīriem.

2) 22. septembrī notiks arī bērnu centra “Pepija” organizētais velobrauciens. Tajā var piedalīties ikviens interesents, īpaši tiek gaidītas ģimenes – bērni ar vecākiem un vecvecākiem. Velobraucēju tikšanās 15.00 pie centra “Pepija”. Pieteikšanās līdz 20. septembrim centrā “Pepija”. Organizatori aicina izvēlēties piemērotu apģērbu un padomāt par drošību – aizsargķiverēm un atstarotājiem. Arī velobrauciena dalībnieki saņems Mobilitātes nedēļas suvenīrus un atpazīšanas zīmes.

Abas Mobilitātes nedēļas aktivitātes Pļaviņu novadā veltītas tam, lai aicinātu iedzīvotājus rūpēties par savu veselību un pašsajūtu, izvēlēties videi draudzīgākus, lētākus pārvietošanās veidus, popularizētu aktīvu dzīvesveidu un laika pavadīšanu svaigā gaisā.