Participating towns and cities

LatviaKekava, Latvia

Website:
Population:
25.240 inhabitants
Department:
Development and Building Department
Contact:
Inga Bilko
Gaismas Str.19, k.9
LV-2123 Kekava
(++371) 25614305
Kekava already registered 5x for EUROPEANMOBILITYWEEK in: 2020 2019 2017 2011 2010

Participation 2017

Activities within the week Activities within the week

Kekava organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2017, taking into account the annual theme.

All week
Ķekava naktī - skrien, skrituļo, brauc ar velo ir plānots kā vienas dienas sabiedriski nozīmīgs tautas sporta pasākums šī gada Eiropas Mobilitātes nedēļas ietvaros, ar dažāda vecuma un dzimuma iedzīvotāju dalību. Pasākuma mērķi:
- Veicināt Ķekavas novada iedzīvotāju un viesu iesaistīšanos fiziskās aktivitātēs;
- popularizēt skriešanas, skrituļslidošanas, skeitošanas, riteņbraukšanas un citu sporta veidu kustību Ķekavas novadā un Latvijā;.
- Veicināt aktīvu un veselīgu dzīvesveidu;
- Izglītot par drošu pārvietošanos dienas tumšajā laikā, drošību uz ceļiem;
- Stiprināt ģimenes vērtības, pasākuma ietvaros īpaši akcentējot ģimeņu dalību ģimeņu grupā;

Ķekava naktī - skrien, skrituļo, brauc ar velo pasākums ir plānots kā tautas sporta pasākums, kura ietvaros tā dalībniekiem būs iespēja veikt ~1,5 km garu distanci sekojošos veidos:
- pārvietojoties ar kājām,
- pārvietojoties ar velosipēdu
- pārvietojoties ar skrituļslidām/skeita dēli.
- Tāpat tiks atļauts pasākumā piedalīties ar jebkuru citu pārvietošanas līdzekli, kas netiek darbināts ar iekšdedzes dzinēju
Sacensības norisināsies bez laika uzskaites un tā galvenais moto būs – “piedalies, esi redzams un aktīvs!”, tādējādi uzsverot drošu pārvietošanos pa ceļiem un popularizējot aktīvu dzīves veidu. Dalībnieki varēs piedalītie kā individuāli dalībnieki, taču īpaša uzmanība tiks pievērsta ģimenēm, izveidojot ģimeņu grupu. Dalība pasākumā būs bez maksas.
Distance tiks veidota iekļaujot Ķekava ciemata centra galvenās ielas – Gaismas, Pliedera ielas, kā arī autoceļu A7, bet sacensību centrs atradīsies pļavā pretim Ķekavas vidusskolai. Sacensību sākums ir plānots plkst. 19:00. Sacensību dalībnieki startē ar kopēju startu pa pārvietošanās veidu grupām. Katrs dalībnieks pēc distances veikšanas saņems īpašu veicināšanas balvu, bet izlozes veidā tiks apbalvoti individuāli dalībnieki, kā arī atraktīvākā ģimene. Pasākuma centrā ir plānots izvietot vairākās informatīvi radošās teltis – Drošības, veselības, sporta u.c., kurās dalībniekiem būs iespējams piedalīties radošās interaktīvās aktivitātēs.
Sacensību notiek 22.septembrī, plkst. 19:00, pie Ķekavas vidusskolas sporta kompleksa.