Participating towns and cities

LatviaSalaspils, Latvia

Website:
Population:
25.000 inhabitants
Department:
Kultūras nams
Contact:
Agnese Reķe
Līvzemes 7
2169 Salaspils
(++371) 26442509
Salaspils already registered 8x for EUROPEANMOBILITYWEEK in: 2017 2016 2014 2013 2012 2011 2010 2008

Participation 2017

Activities within the week Activities within the week

Salaspils organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2017, taking into account the annual theme.

All week
Jau 1. septembrī notika otrais Drošības festivāls, kas ir kā mazais brālis Mobilitātes nedēļas pasākumiem. 16. septembrī plkst. 11.00 Mobilitātes nedēļa sāksies ar Tūrisma informācijas centra organizētu velobraucienu - ekskursiju „Atklāj Doles salu”, kad uz Doles salu kopīgi dosimies pa marķēto velomaršrutu Nr.113. un tālāk pa salu kopā ar gidu.
Arī Salaspils pirmsskolas izglītības iestādes iesaistīsies mobilitāti veicinošu pasākumu organizēšanā. Piemēram, 19. septembrī PII „Ritenītis” notiks sporta aktivitātes ar moto „Ripo droši!”, bet vēlāk notiks arī pašvaldības policijas darbinieku informatīva lekcija par drošību. PII „Jāņtārpiņš” darbinieki un bērni piedalīsies evakuācijas mācībās, lai apgūtu jauno sistēmu un veicinātu izpratni par ugunsdrošību.

Līdz 20. septembrim norisināsies zīmējumu konkurss skolām un bērnudārziem par tēmu „Pārvietojies gudrāk, dzīvo labāk”, bet labākie zīmējumi būs apskatāmi naksnīgā izstādē „Nakts sapripošanās” pasākumā 22. septembrī Zinību ielā.
21. septembrī internetprojekts EDWARD - the European Day without a Road Death - Diena bez nāves uz ceļa. Tas ir aicinājums iedzīvotājiem atgādināt sev, ģimenei un draugiem par drošību uz ceļa, izlasot, apsoloties un parakstoties līdz ar citiem Eiropas iedzīvotājiem projekta mājaslapā projectedward.eu/
Un Mobilitātes nedēļas epilogā, sestdien, 23. septembrī no plkst. 12.00 – 14.00 Nacionālajā botāniskajā dārzā notiks tradicionālais Salaspils Zīriņu rudens velokross.

Permanent measures Permanent measures

Salaspils implements one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.

New or improved bicycle facilities
Improvement of bicycle network (creation of new lanes, extension, renovation, signposting etc)
Develop public bicycle hiring and sharing systems
Improvement of bicycle facilities (parking, locks etc)
Jauns velo/gājēju celiņš Rīgas ielā gar Botānisko dārzu.
Pedestrianisation
Create or enlarge pedestrian streets
Improvement of infrastructure (new foot bridges, pavements, road crossings, zebra crossings etc)
Extension or creation of new greenways
Jaunais skvēriņš pie dzelzceļa ar jaunām un drošākām gājēju pārejām, šķērsojot Miera ielu pie dzelzceļa pārbrauktuves.
Public transport services
Improvement and extension of the public transport network (creation of HOV lanes for public transport modes, new stops, new lines, reserved areas etc)
Ir pārbūvēta Parka iela, pārveidojot to par gājēju un velosipēdistu zonu, nodrošinot piebraukšanu piegulošajiem īpašumiem un organizējot vienvirziena satiksmi virzienā uz Rīgas ielu.
Traffic calming and access control scheme
Create park and ride stations
New traffic regulations: traffic circulation and parking
Salaspils 1. vidusskolas skolēni var priecāties ne vien par labiekārtoto teritoriju ar rotaļu un sporta laukumiem, bet arī par jauniem veloturētājiem, jo skolēni aktīvi izmanto velosipēdus nokļūšanai
Accessibilities
Elaboration of sound devices in traffic lights
Removal of architectonic barriers
Create useful tool for people with reduced mobility
Mobility management
Adoption of school travel plans

Car-free day Car-free day

Salaspils carries out a Car-Free Day 2017 and closes off one or more streets to traffic, and opens it to pedestrians, cyclists and public transport.

Zone opened to residents on Car-Free Day:
21. septembrī jauniešu kluba „Zibsnis” jaunieši aicinās pievērst izmanību akcijai „Diena bez auto!”, informējot par to. Tie, kuriem velobraukšana uz darbu vai skolu ir ierasta lieta ne tikai Mobilitātes nedēļas laikā, ir aicināti ar savu piemēru iedvesmot citus un laikā no 16. – 22. septembrim sūtīt uz sociālo tīklu kontu facebook.com/SalaspilsKultura fotogrāfijas, dalīties iespaidos, kā arī ievietot fotogrāfijas ar nobraukto kilometru skaitu, lietojot adresi @EuropeanMobilityWeek ar mirkļbirku #dienabezautosalaspils. Aktīvākajiem būs arī balvas.
22. septembrī akcijas laikā „Diena bez auto” no plkst. 7.30 – 17.00 autosatiksmei tiks slēgta Ceru iela posmā no apļveida krustojuma līdz krustojumam ar Nometņu ielu. Un noslēguma pasākums jau no plkst. 19.30 – 22.00 „Nakts saripošanās un grafiti diskotēka” Zinību ielā visiem tiem, kam riteņi – skrituļslidas, balansa dēļi, skuteri, BMX un viss cits, kas labi ripo un tumsā spīd. Šis nebūs sacensību brauciens, kurš ātrāks, bet gan drošības un tolerances brauciens, kad parādīsim viens otram, cik daudz mēs esam tādi, kas ripo, cik dažādi skaisti un redzami esam, un ar kādu cieņu un uzmanību viens pret otru mēs protam būt uz ielām. Pēc naksnīgā brauciena pa Skolas un Ceru ielām ikviens būs aicināts piedalīties kopīgi grafiti darba radīšanā skeitparkā.