Participating towns and cities

Greece Χερσονήσος (Hersonisos) , Greece

Population:
53.337 inhabitants
Department:
Planning, Development & Internal Audit Department EU Projects
Contact:
Eftichia Andrianou
Gournes, 70014
Heraklion, Crete, Greece Χερσονήσος
+30 281 3 404 661
Χερσονήσος (Hersonisos) already registered 4x for EUROPEANMOBILITYWEEK in: 2019 2017 2016 2011

Participation 2017

Activities within the week Activities within the week

Χερσονήσος (Hersonisos) organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2017, taking into account the annual theme.

All week
Εκστρατεία ενημέωσης-ευαισθητοποίησης στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαιδευσης για την αειφόρο και βιώσιμη κινητικότητα, με την διανομή έντυπου υλικού διάχυσης

Permanent measures Permanent measures

Χερσονήσος (Hersonisos) implements one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.

Pedestrianisation
Create or enlarge pedestrian streets
Improvement of infrastructure (new foot bridges, pavements, road crossings, zebra crossings etc)
πεζοδρομήσεις δημοτικών οδών
Further info
Νέα πεζογέφυρα για την ασφαλή διάβαση των πεζών
Στο Δήμο Χερσονήσου κατασκευάστηκε μεταλλική πεζογέφυρα, συνολικού προϋπολογισμού 185.000,00€ για την ασφαλή διάβαση των πεζών στις Γούρνες της δημοτικής ενότητας Γουβών, σε θέση που έχει καταγραφεί ως θέση Μειωμένης Οδικής Ασφάλειας, βόρεια της παλαιάς εθνικής οδού με σκοπό να αποφευχθεί ο κίνδυνος απώλειας ανθρώπινης ζωής. Το έργο με τίτλο «Κατασκευή Σιδηράς Πεζογέφυρας στο Γουβιανό Ποταμό», κατασκευάστηκε στο πλαίσιο υλοποίησης της μελέτης για την οδική ασφάλεια στο νησί, και χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης.
Ο φορέας της γέφυρας αποτελείται από άνοιγμα μήκους 36,80m. Το συνολικό πλάτος της πεζογέφυρας είναι 4,24m και το ελεύθερο πλάτος της (πλάτος κυκλοφορίας πεζών) 1,80m. Ο φορέας αποτελείται από δύο κύρια δικτυώματα ύψους 2,00m (οριζόντιες ράβδοι δικτυώματος διατομής ΗΕΒ160, κατακόρυφες και διαγώνιες ράβδοι διατομής ΗΕΒ120). Το έργο περιλαμβάνει χωματουργικές εργασίες - σκυροδέματα οπλισμοί-μεταλλικά στοιχεία -κατασκευές.
Την πλήρη λειτουργικότητα της πεζογέφυρας θα εξασφαλίσουν τα συμπληρωματικά έργα που έχει αναλάβει να εκτελέσει ο Δήμος, συνολικού προϋπολογισμού 455.500,00€ και τα οποία βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης, με χρονοπρογραμματισμό ολοκλήρωσης εντός του 2018.
Συγκεκριμένα, τα συμπληρωματικά έργα αφορούν στην κατασκευή νέων τοιχίων εκατέρωθεν της πεζογέφυρας παράλληλα με την κατασκευή νέων πεζοδρομίων, σε συνέχεια των υφιστάμενων, στο ανατολικό και δυτικό όριο της περιοχής παρέμβασης συνολικού μήκους περίπου 355μ, προκειμένου να καταστήσουν λειτουργική, από πλευράς χρηστικότητας και ασφάλειας, τη χρήση της πεζογέφυρας από τους πεζούς στο βόρειο τμήμα της οδού (CPV της μελέτης είναι το 45233262-3)