Participants

Contact & Activities

Participating city

Veszprém
58.108 inhabitants

Local contact

Polgármesteri Kabinet Iroda
Pölös Tibor
Óváros tér 9.
8200 Veszprém
++36 88 549 259

Participation 2017

The participant is committed to:

Organising a week of activities, taking into account the focal theme.
Actions relative to the theme:
Az idei évben Veszprém városában az alábbi programok kerülnek megrendezésre a Mobilitási Héthez kapcsolódva, ami a megszokottól eltérően egy nappal korábban, szeptember 15-én elindul:

2017. szeptember 15. 13:00
Életünk az utakon – kiállítás megnyitó a Veszprém Megyei Rendőrkapitányság elmúlt években rögzített képsorozataiból. A kiállítás megnyitó helyszíne a Veszprémi városháza aulája

2017. szeptember 16.
• Veszprém Séta – Gyalogos városnézés a veszprémi Tourinform iroda közreműködésével. Az Óváros térről induló program során az érdeklődők a veszprémi várnegyed történetével ismerkedhetnek. A program 10:30-kor veszi kezdetét.
• Nordic Walking tanfolyam – A méltán népszerű szabadidős tevékenységgel most minden érdeklődő testközelből ismerkedhet meg. Szakavatott edzők segítenek a Nordic Walking eszközök megismerésében, helyes használatában. A program a Veszprémi Egészségfejlesztési Iroda közreműködésével kerül megrendezésre 14:00 – 17:00 között.

2017. szeptember 17.
• Szlalom és balesetmegelőzési nyílt nap – Helyszín a Veszprém Aréna parkolója, ahol 09:00 – 14:00 között az érdeklődők kipróbálhatnak többek között motoros és autós szimulátort, biztonsági öv szimulátort, kerékpáros rutinpályát, gokartpályát. A kisebbeknek aszfaltrajzoló verseny kerül megrendezésre, valamint tűzmegelőzési programokon is lesznek.
• Kickbike túra – 14:00 – 17:00 között egy olyan kétkerekű városnéző eszközzel lehet felfedezni a a várost, amely a kerékpár és a roller ötvözéséből született. A jelszó: Fedezd fel Veszprémet Ökosan. A részvétel regisztrációhoz kötött. Jelentkezés e-mailben: info@veszpreminfo.hu

2017. szeptember 19.
A Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. és egy magyar innovatív fejlesztő, közösségi árammegosztás alapú töltőhálózatot és egy design-ban is erős, high-tech robogókat fejlesztő cég közös terve, hogy az elektromos robogók, e-biciklik és egyéb könnyű elektromos járművek városi töltését megoldó innovációt az elsők között Veszprémben teszteljék és vezessék be.

Az Európai Mobilitási Hét programsorozatának részeként szeptember 19-én a nagyközönség is megismerheti a rendszer működését, élőben láthatják a prototípusokat. A fejlesztők kíváncsian várják az e-mobilitás iránt érdeklődők visszajelzéseit, hogy a 2018 nyarára tervezett veszprémi próbaüzemben a lakosság és az itt működő vállalkozások, szervezetek igényei szerint alakíthassák ki a megoldásaikat.
Az eszközöket a lakosság 9-18 óra között tekintheti meg és próbálhatja ki a Kossuth utcán. Esőhelyszín: Bagolyvári parkoló.

2017. szeptember 20.
Balesetmegelőzés kicsit másképp – Egy másodpercen múlik az élet
A nagysikerű balesetmegelőzési prevenciós kisfilm ezen a napon kétszer kerül levetítésre:
- 10 órakor a Hangvillában
- 17 órai kezdettel pedig a Városhéza Kossuth termében.
A film a nyugalom megzavarására alkalmas felvételeket tartalmaz, ezért megtekintését csak 15 éven felülieknek ajánljuk.

2017. szeptember 21.
Ezen a napon a legkisebbek kerülnek célzottan megszólításra a KRESZFESZT baleset megelőzési programmal, amin elsősorban a város iskoláiba járó 1.osztályos tanulók vehetnek részt. Itt találkozhatnak rendőrségi, katasztrófavédelmi és mentő járműbemutatóval, valamint egy vidám, gyakorlatioas KRESZ gyorstalpalón vehetnek részt, amin elsajátíthatják a biztonságos közlekedéshez legfontosabb ismereteket. Helyszín a Kossuth utca.

2017. szeptember 22. AUTÓMENTES NAP
- Lezárásra kerül a gépjárműforgalom elől a Wartha Vince utca Stadion parkoló és Stadion utca közötti szakasza 9-15 óra között, ami a helyi buszjárat közlekedését is érinti, ami a jelzett időpontban kerülő útvonalon közlekedik. további információkat a város ill. az ÉNYKK honlapján kaphatnak az érdeklődők.
- Ezen a napon az ÉNYKK ingyenes utazást biztosít a város helyi buszjáratain
- A korábbi évekhez hasonlóan, immár 5. alkalommal kerül megrendezésre az Óváros tér és a Stadion parkoló közötti futóverseny, ahol általános és középiskolás diákok mérhetik össze gyorsaságukat. A futóversenyek 9 órakor kezdődnek, ez idő a alatt a városban ideiglenes útlezárásoklesznek.
- Az autósforgalom elől elzárt területen különböző egész napos ügyességi vetélkedők és sportprogramok kerülnek lebonyolításra. A Magyar Honvédség ill. a Veszprémi Rendőrkapitányság szervezésében „katonai akadályverseny” és a „biztonságos és tudatos közlekedéshez” kapcsolódó programokkal, 10 órától pedig Zumba Fitness bemutatóval találkozhatnak a résztvevők.
- 14 órakor kerül sor az eredményhirdetésre, ahol az Autómentes Nap legaktívabb általános és középiskolája értékes ajándékcsomaggal gazdagodik.
Esőhelyszín: Stadion Munkacsarnok.
Carrying out a Car-Free Day event by closing one or more streets to traffic, and opening it to pedestrians, cyclists and public transport. This should preferably happen on 22 September to mark your town or city as part of World Car-Free Day.
Zone opened to residents on Car-Free Day:
Area of Veszprem Stadium, (8200 Veszprem, Wartha V. street)
Implementing one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.
Permanent measures implemented this year:
New or improved bicycle facilities
  • Improvement of bicycle network (creation of new lanes, extension, renovation, signposting etc)