Participating towns and cities

Czech Republic Kroměříž (Kromeriz) , Czech Republic

Population:
28.816 inhabitants
Contact:
Iveta Mišurcová
Velké náměstí 115/1
Kroměříž
76701
(++420) 573321272

Participation 2017

Activities within the week Activities within the week

Kroměříž (Kromeriz) organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2017, taking into account the annual theme.

All week
EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY 2017
pod záštitou starosty města Kroměříže Mgr. Jaroslava Němce
a poslankyně Evropského parlamentu MUDr. Olgy Sehnalové

Večerní cyklojízda do Záhlinic
Vyrazte po roce opět na večerní cyklojízdu Kroměříží. Pojede se kolem zámku, Bajdy a dále přes Kojetínskou ulici celým průtahem města až do Dolních Zahrad, lesa Zámeček a do Záhlinic. Cílem opět je pivovar, kde na Vás čeká prohlídka s exkurzí a posezením (nealko zajištěno).
Pátek 15.9.2017, sraz v 18.30 na Velkém náměstí u pódia

S vláčkem o závod
V nákladovém obvodu nádraží vás čeká bohatý program, který je určen dětem i dospělým. Poměřte svou sílu s historickým vláčkem „Hurvínkem“ a vyzkoušejte, jestli uspějete ve společném závodě. Za splněné úkoly na stanovištích si budete moci pořídit vlastní suvenýr. A pozor, možná přijede i historický autobus!
Sobota 16.9.2017, 10.00 – 16.00, vlakové nádraží

Cyklojízda – na kole a po vodě do hřebčína v Napajedlích
Odjezd z Velkého náměstí v 9.30 za doprovodu městské policie a dále volným tempem po cyklostezce do Otrokovic, odtud v 11.00 výletní lodí po Moravě do Napajedel s prohlídkou světoznámého hřebčína. Zpět opět lodí do Otrokovic a na kole do Kroměříže. Zajištěna úschova kol v Otrokovicích. Počet účastníků plavby je omezen, akce je určena těm, kdo pojedou celou trasu z Kroměříže na kole.
Možnost servisní prohlídky a čipování kol (Velké náměstí 8:30 – 9.30).
Sobota 16.9.2017, sraz od 8.30 na Velkém náměstí (výjezd z Kroměříže za doprovodu MP)

Vycházka – kolem Šlajzy s povídáním o rybách a rybářích
Vycházka do okolí Kroměříže bude opět tradičně v neděli 17. září. Sraz na Velkém náměstí ve 13.00, pěšky přes Podzámeckou zahradu k rybníku Šlajza a přes biocentrum do Horních Zahrad a zpět do Kroměříže. Cestou se dozvíme něco o rybách a rybaření na Kroměřížsku. Akce se koná ve spolupráci s Moravským rybářským svazem Kroměříž.
Neděle 17.9.2017, sraz ve 13.00 na Velkém náměstí

Den bez aut s Českým červeným křížem
Vzdělávací akci na dopravním hřišti připravuje pobočka místního Českého červeného kříže. Na kolektivy dětí z 5. tříd kroměřížských základních škol čeká opakování dopravní výchovy, základů první pomoci i dovednostní disciplína v podobě jízdy zručnosti.
Středa 20.9.2017 v 8.00, Dětské dopravní hřiště

Běh naděje a Sokolení
Každoročně pořádaná humanitární akce, jejíž výdělek pomáhá v boji s rakovinou. Dvě nenáročné tratě, které se dají zdolat během i chůzí, jsou vhodné pro malé i velké. Zveme všechny, aby přišli podpořit dobrou věc. Sokolení je zábavné odpoledne pro děti, které mohou za splnění různých sportovních disciplín dostat malou odměnu.
Středa 20.9.2017 od 13.00, Hanácké náměstí

Beseda Kodaní na kole
Jak se žije ve městě, které je přátelské k životnímu prostředí a kde i frekventované ulice poskytují zážitek z jízdy? Je Kodaní pohodlnější jezdit autem nebo na kole? A co si z těchto zkušeností můžeme vzít my? Přednáška Ing. Martina Posoldy, Ph.D. s promítáním fotografií.
Čtvrtek 21.9.2017 v 16.30, konferenční sál Knihovny Kroměřížska

Nordic walking v Podzámce: Pochodujeme za slané děti
Charitativní pochod Podzámeckou zahradou na podporu dětí s cystickou fibrózou s programem pro děti a výukou nordic walkingu zdarma. Možnost zapůjčení holí nebo jejich zakoupení za zvýhodněnou cenu. Přijďte udělat něco pro své zdraví a podpořit tzv. „slané“ děti.
Čtvrtek 28.9.2017, registrace od 9.00, Podzámecká zahrada – pikniková louka

Permanent measures Permanent measures

Kroměříž (Kromeriz) implements one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.

New or improved bicycle facilities
Improvement of bicycle facilities (parking, locks etc)
Public transport services
Use of ecological vehicles for public transport fleets