Participating towns and cities

Czech Republic Brno (City of Brno) , Czech Republic

Population:
400.000 inhabitants
Department:
Department of Transport
Contact:
Klára Tenková
Kounicova 67, Brno 601 67
(++420) 542174079

Participation 2017

Activities within the week Activities within the week

Brno (City of Brno) organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2017, taking into account the annual theme.

All week
„EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY“ ve městě Brně se letos zaměří na „Čistou, sdílenou a inteligentní mobilitu“. Kampaň již tradičně proběhne po celé Evropě ve dnech 16. – 22. září. Aktuálním heslem je: „Sdílením vpřed!“

Město Brno se Evropského týdne mobility zúčastní různorodými aktivitami v průběhu celého týdne na více místech v Brně, ale hlavní program bude probíhat na Moravském náměstí u Jošta ve dnech 19. – 21. 2017. Bude zde akce Evropského parlamentu, kde budou představeny prostředky na elektro pohony. Spolu s dalšími organizacemi (DPMB, KORDIS JMK, CYKLOSPECIALITY, Bike Kitchen, CDV a dalšími) zde bude připraven zajímavý program.

Další velmi zajímavou akcí je „Bezpečně na cestách“ s policií České republiky, která se uskuteční 21. 9. na cyklostezce v Brně – Bystrci, poblíž restaurace Rybářská bašta. Připraveny jsou i aktivity pro děti , např. „Hravý den s městskou policií Brno na dopravním hřišti Riviéra“, „Body pro bezpečnost dětí“ a „Evropský týden mobility na dětském dopravním hřišti v Komíně“.