Participants

Contact & Activities

Participating city

Пробиштип ()
16.134 inhabitants

Local contact

Одделение за ЛЕР и заштита на животната средина
Тони
Ул. Јаким Стојковски бр.1
++389 071 246 459

Participation 2018

The participant is committed to:

Carrying out a Car-Free Day event by closing one or more streets to traffic, and opening it to pedestrians, cyclists and public transport. This should preferably happen on 22 September to mark your town or city as part of World Car-Free Day.
Zone opened to residents on Car-Free Day:
На 22 Септември по улиците на Градот Пробиштип ќе се вози велосипедска трка на која ујчество ќе земат над 100 ученици, претставници од НВО секторот , институции. Настанот е подржан од страна на општина Пробиштип во во соработка со ЗРТ Туристичка иднина, и велосипедскиот клуб Зелени патеки
Implementing one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.
Permanent measures implemented this year:
New or improved bicycle facilities
  • Improvement of bicycle network (creation of new lanes, extension, renovation, signposting etc)
  • Other: Во организација на Здружението за развој на тујризмот Туристичка иднина Пробиштип, во партнерство и подршка на општината Пробиштип годинава од 12-14.10.2018година по втор пат ќе се одржи велосипедски