Participating towns and cities

RomaniaAiud, Romania

Website:
Population:
22.934 inhabitants
Department:
Enviroment Protection
Contact:
Campean Adela Raluca
Aiud, Street Cuza Voda, no. 1, postcod 515200 Aiud
(++40) 740751156

Participation 2018

Activities within the week Activities within the week

Aiud organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2018, taking into account the annual theme.

17 September
Luni, 17.09.2018, ora 10:00, va avea loc un marș al copiilor de la grădinițe cu referire la tema evenimentului, pe următorul traseu: de la grădinița lor până în fața primăriei.
18 September
Marți, 18.09.2018 – de la ora 8:00, va avea loc o salubrizare a cursului Văii Aiudului, pe tronsonul: podul către cartierul Dalas – podul de pe strada Iuliu Maniu, efectuată de către un grup de voluntari, cetățeni ai municipiului Aiud și funcționari publici din aparatul propriu al primarului și instituțiile subordonate.
De la ora 10:00, va avea o competiție sportivă cu componentă de educație ecologică, intre grupele mari ale tuturor grădiniţelor de pe raza municipiului Aiud. Competiția va avea loc în curtea interioară a Grădiniței cu program prelungit nr. 2 Aiud.
Desfășurarea acțiunii:
Se vor demarca 2 culoare pe care vor alerga copii,ocolind, sărind obstacolele de pe traseu, iar la capătul culoarelor va exista un mic morman de deșeuri reciclabile (hârtie, plastic, doze aluminiu, sticle), din care concurentul va lua oricare deșeu si îl va depune în unul din cele 3 containere colorate corespunzător fiecărui tip de deșeu, amplasate la capătul culoarului, apoi va alerga înapoi pe același traseu. Punctul de „Start” coincide cu punctul de „Finish” al traseului.
Se va declara câștigătoare, echipa care va termina in timpul cel mai scurt.
La sfârșit toți copii vor fi premiați cu câte o diplomă
19 September
Miercuri, 19.09.2018, ora 12:00 – Va avea loc o acțiune de salubrizare cu elevii Școlii Gimnaziale „Ovidiu Hulea” Aiud, în zona stadionului, strada Arenei și în zona gării (str. Gării
20 September
Joi, 20.09.2018, ora 13:00 - elevii Colegiului Naţional „Titu Maiorescu”, și ai Colegiului Naţional „Bethlen Gabor”, se vor deplasa pe jos, pană la Valea Lupului, iar elevii Colegiului Tehnic Aiud și elevii Şcolii Gimnaziale „Axente Sever”, în pădurea Legheleu, pentru a efectua o acțiune de salubrizare a zonelor respective .
21 September
Vineri, 21.09.2018, ora 12:00 - Deplasarea pe jos a elevilor de la Liceul Tehnologic Agricol Ciumbrud, pe malul Mureșului, în amonte de podul care face legătura între Aiud și localitatea Ciumbrud și salubrizarea zonei.
22 September
6. Sâmbătă, 22.09.2018, „În oraş fără maşină”- Lansăm, invitația către toţi cetăţenii municipiului Aiud care se deplasează în oraș, să folosească bicicleta, mijloacele de transport în comun sau mersul pe jos în detrimentul propriei mașini, în scopul reducerii poluării atmosferice.
Tot începând cu ora 10:00, din fața primăriei, amatorii de ciclism montan sunt invitaţi la o plimbare prin Pădurea Sloboda, cu un scurt popas la locul de picnic, unde vom face o salubrizare a locului respectiv:

Car-free day Car-free day

Aiud carries out a Car-Free Day 2018 and closes off one or more streets to traffic, and opens it to pedestrians, cyclists and public transport.