Participating towns and cities

RomaniaFagaras, Romania

Population:
30.714 inhabitants
Department:
environment
Contact:
Dacia Sapatoru
Republicii street, nr.3
Fagaras, jud. Brasov
505200
(++40) 268/21.13.13
Fagaras already registered 12x for EUROPEANMOBILITYWEEK in: 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2002

Participation 2018

Activities within the week Activities within the week

Fagaras organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2018, taking into account the annual theme.

16 September
Implementarea traseelor de transport public local cu autobuze ecologice, a sistemului de inchiriere biciclete si sistemului de inchiriere biciclete tip cargo-vending; Start SME 2018: promovarea campaniei SME 2018 prin constientizarea publica a beneficiilor mobilitatii alternative. In zona centrala pietonala a municipiului, voluntarii vor imparti pliante promotionale si vor desfasura activitati sportive, cum ar fi minicampionat de baschet; concurs de sanie pe role; minicampionat de badminton. Sondaj de opinie la inceputul campaniei prin completarea formularului TSG precampanie si voluntariat in strada prin lipirea de frunze colorate in *Copacul mobilitatii*, in functie de modul de deplasare al cetatenilor.
17 September
Start TSG-*Oscar, sarpele, hoinar*, sub coordonarea Asociatiei OER si *Walking bus* sub coordonarea responsabililor de campanie TSG de la nivel scolar. Promovarea mobilitatii alternative la clasa prin lectii deschise sub sloganul *Combina si deplaseaza-te!* . Mobilitate Durabila la clasa! Transport public cu autobuze eco gratis elevilor si cetatenilor insotiti de elevi, uniforma scolara fiind biletul de calatorie. *Supraveghetori ai traficului*la trecerile de pietoni din preajma scolilor.
18 September
Actiuni: Turul Fagarasului pe bicicleta; Atelier de reparat biciclete pe strada pietonala; Gangul scolar 3D; Istoria Fagarasului la pas;Harta locurilor de joaca pentru prescolari!*Transportu public trecut si prezent*- sub coordonarea SC Fip Consulting SRL.
19 September
Lecturi urbane in strada sub coordonarea Bibliotecii Municipale *O.Paler*
Actiuni de infrumusetare a spatiilor verzi sub coorsdonarea Asociatiei pentru valorizarea educatie Fagaras.
20 September
Cresterea capacitatilor si cunostintelor responsabililor energetici ai cladirilor municipale pentru a atenua si a se adapta la schimbarile climatice si metode de calculare a amprentei de Carbon a scolii-sub coordonarea Asociatiei OER.
21 September
Actiuni de tip flashmob/dance mobility in strada pietonala.Plimbari ale bicicletelor cargo-vending in zona pitonala, pentru comercializarea produselor locale.
Actiuni pe teme de circulatie rutiera sub coordonarea Politiei Rutiere.
22 September
Strada inchisa circulatiei rutiere prin blocarea accesului auto in zona centrala. Expozitie de desene, picturi si mesaje cu tema campaniei SME 2018. Sondaj de opinie la sfarsitul campaniei (copacul mobilitatii/formular post campanie TSG); concluzii.

Permanent measures Permanent measures

Fagaras implements one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.

New or improved bicycle facilities
Develop public bicycle hiring and sharing systems
Launch of free-floating bike-sharing schemes
Implementareasistemului dede inchiriere biciclete si sistemului de inchiriere biciclete tip cargo-vending;
Pedestrianisation
Improvement of infrastructure (new foot bridges, pavements, road crossings, zebra crossings etc)
Extension or creation of new greenways
Ganguri, alei de trecere din apropierea scolilor vor fi amenajate corespunzator prin incurajarea comerciantilor de a amplasa flori, prin pictarea gardurilor in 3D, acolo unde este cazul, astfel ca ace
Public transport services
Improvement and extension of the public transport services (express services, increase frequency etc)
Use of ecological vehicles for public transport fleets
The development of accessible transport services for all
Implementarea traseelor de transport public local cu autobuze ecologice. Reorganizarea traseelor de TP. Invitarea a min 3 producatori/furnizori de autobuze electrice!
Traffic calming and access control scheme
Speed reduction programmes in zones near schools
Create park and ride stations
Deschiderea pasajului pietonal subteran.
Accessibilities
Launch of accessibility plans
Oferirea cetatenilor a unei perspective privind transportul alternativ zilnic, prin simularea masurilor si proiectelor cuprinse in PMUD.
New forms of vehicle use and ownership
Mobility as a Service (MaaS)
Implementarea traseelor de transport public local cu autobuze ecologice; implementarea sistemului de inchirieri biciclete.
Freight distribution
nu este cazul
Mobility management
Adoption of workplace travel plans
Adoption of school travel plans
Launch of awareness-raising campaigns
Elaboration of educational materials
Development of travel plans / mobility plans in consultation with local stakeholders
Provision of incentives and bonuses to employers
Create systems for buses and walking trains
Organisation of regular fora or surveys on public opinions and ideas
Derularea actiunilor de tip: TSG@ Walking bus. Actualizarea hartilor de transport pietonal catre si de la scoala. Sondaj de opinie prin actiunea *Copacul mobilitatii*Voluntari vor agata intr-un copac

Car-free day Car-free day

Fagaras carries out a Car-Free Day 2018 and closes off one or more streets to traffic, and opens it to pedestrians, cyclists and public transport.

Zone opened to residents on Car-Free Day:
Blocarea accesului auto in zona pietonala, centrala a Municipiului, respectiv str. Tabacari- si P-ta Republicii, intre Casa de Cultura si str. M.Eminescu. Derularea de activitati publice pentru promovarea mobilitatii durabile si alternative in spatiul inchis circulatiei rutiere. Se face o simulare a actiunii cuprinse in PMUD, sub coordonarea SC FIP CONSULTING SRL, realizator PMUD.