Participating towns and cities

Latvia Liepāja (Liepaja) , Latvia

Population:
64.000 inhabitants
Contact:
Diana
Rožu street 6
3401 Liepāja

Participation 2018

Activities within the week Activities within the week

Liepāja (Liepaja) organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2018, taking into account the annual theme.

17 September
Eiropas Mobilitātes nedēļas pasākumi Liepājā tiks aizsākti pirmdienā 17.septembrī, kad sabiedriskā transporta galapunktos Mirdzas Ķempes ielā un pie Liepājas reģionālās slimnīcas no plkst.7:30 līdz 8:30 ar nelielu pārsteigumu tiks sveikti visi iedzīvotāji, kas nokļūšanai uz darbu, skolu un pakalpojuma objektiem izmanto pilsētas sabiedrisko transportu. Kā galapunktu izvēles kritērijs ir kalpojis dažādās sabiedriskā transporta pārvietošanās iespējas (Mirdzas Ķempes ielas galapunktā ir iespēja izmantot gan virkni autobusu ar dažādiem galamērķiem, gan tramvaju) un nokļūšana sabiedriski nozīmīgos objektos (galapunkts Slimnīcas ielā pieved pie pašas slimnīcas, sniedzot iespēju uz ārstniecības iespēju doties ar sabiedrisko transportu).
19 September
19.septembrī, kad ikviens tiek aicināts iesaistīties akcijā “Ar velo uz darbu diena”, no plkst.7:30 līdz 8:30 ar nelielu pārsteigumu pie Tramvaja tilta un Jaunā tilta Vecliepājas pusē tiks sveikti visi velobraucēji.
22 September
Eiropas Mobilitātes nedēļas noslēgumā 22.septembrī jau gadskārtēji norisināsies Eiropas Mobilitātes nedēļas velobrauciens “Diena bez auto”. Reģistrācija dalībai velobraucienā sāksies plkst.10:00 pie Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijas ēkas Rožu ielā 6, kur katram dalībniekam tiks piešķirts īpašs atpazīšanas T-krekls. Velobrauciena starts tiks dots plkst.11:00. Brauciena maršruts būs aptuveni 15km garš, un tā galamērķis būs “Jura Staļļi” Grobiņas pagasta Robežniekos, kur velobrauciena dalībnieki varēs nobaudīt gardu zupu, ko būs sarūpējis “Ivetas ķēķis”, un piedalīties dažādās izklaidējošās atrakcijās, kurās varēs laimēt dažādas balvas. Papildus par īpašu cenu velobrauciena mazākie dalībnieki varēs doties izjādē pa aploku ar zirgu, kā arī visi velobrauciena dalībnieki varēs izmēģināt spēkus gaisa trošu atrakciju parkā. Pasākuma teritorijā strādās arī Veselības izziņas telts, kur SIA “OnPlate” uztura speciālistu vadībā notiks veselīga uztura spēles bērniem, pieaugušie varēs konsultēties veselīga uztura jautājumos un veikt ķermeņa masas mērījumus ar bioimpendances svariem, izmērīt asinsspiedienu, cukura un holesterīna līmeni.

Permanent measures Permanent measures

Liepāja (Liepaja) implements one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.

New or improved bicycle facilities
Improvement of bicycle network (creation of new lanes, extension, renovation, signposting etc)
Pedestrianisation
Improvement of infrastructure (new foot bridges, pavements, road crossings, zebra crossings etc)
Extension or creation of new greenways
Public transport services
Improvement and extension of the public transport network (creation of HOV lanes for public transport modes, new stops, new lines, reserved areas etc)
Accessibilities
Create the tactile pavements
Create wheelchair ramps
Lowering of pavements
Enlargement of pavements
Elaboration of sound devices in traffic lights
Create useful tool for people with reduced mobility
New forms of vehicle use and ownership
Charging points for electric vehicles
Mobility management
Elaboration of educational materials

Car-free day Car-free day

Liepāja (Liepaja) carries out a Car-Free Day 2018 and closes off one or more streets to traffic, and opens it to pedestrians, cyclists and public transport.

Zone opened to residents on Car-Free Day:
Velobrauciena "Diena bez auto" ietvaros Liepājas pilsētas teritorijā tiks slēgta Rožu iela posmā starp Kuršu ielu un Krišjāņa Valdemāra ielu, Kuršu iela posmā starp Rožu ielu un Klāva Ukstiņa ielu, Siena iela posmā starp Klāva Ukstiņa ielu un Eduarda Veidenbauma ielu, Kuršu laukums posmā starp Eduarda Veidenbauma ielu un Zāļu ielu, Malkas iela posmā starp Zāļu ielu un Kungu ielu un Kungu iela posmā starp Malkas ielu un Ganību ielu.