Participants

Contact & Activities

Participating city

Крива Паланка ()
21.800 inhabitants

Local contact

Одделение за урбанизам, сообраќај и заштита на животна средина
Оливер
Св. Јоаким Осоговски
++389 76 406 355

Participation 2019

The participant is committed to:

Carrying out a Car-Free Day event by closing one or more streets to traffic, and opening it to pedestrians, cyclists and public transport. This should preferably happen on 22 September to mark your town or city as part of World Car-Free Day.
Zone opened to residents on Car-Free Day:
Улица Св. Јоаким Осоговски . Настанот вклучува возење на велосипеди, ролери, секејтборди...Ќе се вози од градскиот плоштад до мотел Македонија и назад по истата рута. На настанот ќе бидат вклучени ученици од средното општинско училиште „Ѓорче Петров“, основните општински училишта „Јоаким Крчовски“ и „Илиндин“, како и заинтересирани граѓани. Настанот ќе се одржи на ден 20.09.2019 година (петок).