Participants

Contact & Activities

Participating city

Zottegem

Local contact

Local Campaigner
9620 Zottegem

Participation 2019

The participant is committed to:

Organising a week of activities, taking into account the focal theme.
22 September
Het centrum wordt volledig autovrij gemaakt van 12 tot 18 uur. Er geldt een parkeerverbod vanaf 10.00 uur. Iedereen zal er vrij kunnen wandelen, fietsen, rolschaatsen, springtouwen, krijttekenen, …
Vanaf 14 uur verwachten we in het centrum de eerste deelnemers aan de Rainbow Run. Ze lopen het centrum binnen via de spoorwegtunnel en doen een volledige lus in het autovrije stadscentrum om aan te komen in het Egmontpark.
In het centrum wordt het ongetwijfeld op de koppen lopen: op de Markt wordt er een gooi gedaan naar het wereldrecord ‘grootste vingerverfschilderij ter wereld’. De leerkrachten van de Stedelijke Academie Beeldende Kunst tekenden een reuzegrote Egmont die de kinderen mogen vingerverven en dit vanaf 13.00 uur!
Vanaf 13.00 uur gaat ook Pimp je parking van start. Op elk parkeervak in de Stationsstraat valt er iets te beleven: er zal een poppentheater zijn, divers straattheater (waarzegster, de langste brief), er komt een karikaturist, er is het muzikale parkeervak, een reuzegrote JENGA en 4 op een RIJ.
Op de Heldenlaan vind je een promostand van Think Pink, een duurzame beurs van EANDIS, volksspelen en verschillende food- en dranktrucks.
Carrying out a Car-Free Day event by closing one or more streets to traffic, and opening it to pedestrians, cyclists and public transport. This should preferably happen on 22 September to mark your town or city as part of World Car-Free Day.
Zone opened to residents on Car-Free Day:
Autovrije zone in het centrum van Zottegem.
3 hoofdactiviteiten:
- Rainbow Run
- Wereldrecordpoging 'grootste vingerverfschilderij ter wereld'
- Pimp je parking