Participants

Contact & Activities

Participating city

Ninove
37.295 inhabitants

Local contact

Local Campaigner
9400 Ninove

Participation 2019

The participant is committed to:

Carrying out a Car-Free Day event by closing one or more streets to traffic, and opening it to pedestrians, cyclists and public transport. This should preferably happen on 22 September to mark your town or city as part of World Car-Free Day.
Zone opened to residents on Car-Free Day:
Op 22 september hebben fietsers, voetgangers, skaters en andere weggebruikers-zonder-motor het voor het zeggen in Ninove. We vragen aandacht voor een ‘andere’ mobiliteit en een betere verkeersveiligheid. We maken er een feestelijke happening van met muziek, straattheater, feest- en rommelmarkten, dansdemonstraties, verrassende infostands en sportactiviteiten. Voor kinderen is er heel wat te beleven in 'Ninove Speelstad', want kinderen zijn natuurlijk de weggebruikers van de toekomst.
Ninove wordt van 11.30 uur tot 18 uur één grote autovrije speeltuin voor jong en oud. We maken er opnieuw een tof feest van, met straatacts, sportactiviteiten, een rommelmarkt, een zeepkistenrace, interessante infostands over duurzaamheid en mobiliteit en een UiTPAS-parcours waar je UiT-punten kan sparen. Ook voor kinderen, de weggebruikers van de toekomst, staat er weer heel wat op het programma.