Participating towns and cities

Latvia Pļaviņas (Plavinas) , Latvia

Population:
5.000 inhabitants
Department:
Pļavinu novada dome
Contact:
Rasa Siliņa
Dzelzceļa iela 11, Pļaviņas, Pļaviņu novads
LV - 5120
(++371) 25661300
Pļaviņas (Plavinas) already registered 3x for EUROPEANMOBILITYWEEK in: 2019 2017 2005

Participation 2019

Activities within the week Activities within the week

Pļaviņas (Plavinas) organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2019, taking into account the annual theme.

19 September
Akcija "Ar velo uz darbu, skolu, bērnu dārzu!"
19. septembrī visus Pļaviņiešus aicinām doties uz darbu un izglītības iestādēm ar velosipēdiem lietojot ķiveres. No plkst. 7.00 līdz plkst. 9.00 gaidīsim Jūs Pļaviņu “Velo vārtos” Daugavas ielā 49, Pļaviņu kultūras centra stāvlaukumā, kur izbraucot cauri vārtiem, katrs dalībnieks saņems loterijas kuponu. Pirmsskolēnus un jaunāko klašu audzēkņus, kam ceļš no mājam līdz savai izglītības iestādei, pa ceļam izbraucot “Velo vārtus” pie kultūras centra, vēl ir par garu, aicinām reģistrēties savās pirmsskolas izglītības iestādēs.
20 September
Akcija "Ar velo uz tirgu!"
20. septembrī no plkst. 16.00 līdz plkst. 18.00 notiks akcija “Ar velo uz tirgu”. Tirgus laukumā tiks izveidota speciāla stāvvieta velosipēdiem. Arī šīs akcijas visi dalībnieki saņems loterijas kuponus.
22 September
Velo veiklības un drošības sacensības
22. septembrī atzīmēsim “Dienu bez auto”. Šajā dienā auto satiksmei tiks slēgts Raiņa ielas posms no Odzienas ielas līdz Pasta ielai, kur visus interesantus no plkst. 11.00 līdz plkst. 13.00 gaidīsim uz velo veiklības sacensībām. Sacensību dalībniekus aicināsim pēc iespējas īsākā laikā veikt 50 m distanci uz velosipēda aizmugurējā rata (par katru reizi, kad dalībnieks distancē pieskarsies zemei ar vienu vai abām kājām, kopējam distances veikšanas laikam tiks pieskaitītas 10 soda sekundes) un piedalīties velo šķēršļu veiklības braucienā. Sacensību rezultāti tiks vērtēti atsevišķās dalībnieku vecuma grupās, kā arī atsevišķi meitenes un sievietes, zēni un vīrieši (dalībnieki vecumā līdz 10 gadiem, no 11 līdz 14 gadiem, no 15 līdz 18 gadiem, dalībnieki, kas vecāki par 18 gadiem un atsevišķās “stiprinieku” grupās dalībniekiem, kas sasnieguši vismaz 40 gadu vecumu).
Pašus mazākos dalībniekus aicināsim veikt “Bērnu velo šķēršļu joslu”.
Veiksmīgākie dalībnieki saņems medaļas, bet visi pasākuma ‘’Diena bez auto” dalībnieki – izlozes kuponus.
22. septembrī plkst. 13.30 visus Pļaviņu Eiropas mobilitātes nedēļas dalībniekus gaidīsim Daugavas ielā 49, kultūras nama stāvlaukumā, kur notiks pārsteiguma balviņu izloze un “Dienas bez auto” velo sacensību apbalvošana!

Permanent measures Permanent measures

Pļaviņas (Plavinas) implements one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.

New or improved bicycle facilities
Improvement of bicycle network (creation of new lanes, extension, renovation, signposting etc)
Pedestrianisation
Create or enlarge pedestrian streets
Improvement of infrastructure (new foot bridges, pavements, road crossings, zebra crossings etc)
Extension or creation of new greenways planned
Traffic calming and access control scheme
Speed reduction programmes in zones near schools

Car-free day Car-free day

Pļaviņas (Plavinas) carries out a Car-Free Day 2019 and closes off one or more streets to traffic, and opens it to pedestrians, cyclists and public transport.

Zone opened to residents on Car-Free Day:
Raiņa iela posmā no Odzienas ielas līdz Pasta ielai