Participating towns and cities

LithuaniaKlaipėdos rajonas, Lithuania

Population:
69.000 inhabitants
Contact:
Gintarė Plungienė
Klaipėdos g. 2, Gargždai
LT-96130 Klaipėdos rajonas
(++370) 67240235

Participation 2019

Activities within the week Activities within the week

Klaipėdos rajonas organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2019, taking into account the annual theme.

16 September
1. Savaitės konkursas „Judriausias“.Dalyvavimas Europos judumo savaitės konkursuose: judriausia mokykla, judriausias darželis, judriausias Klaipėdos r. gyventojas, judriausia įmonė, judriausia bendruomenė.
Iki rugsėjo 20 d. dalyviai turi nufilmuoti video klipą (iki 2 min.), kuriame linksmai, aktyviai, kūrybiškai mankštinasi, šoka ar kitaip aktyviai leidžia laiką. Trumpai aprašo savo video klipą ir nusiunčia nurodytam atsakingam asmeniui.
Laimėtojai skelbiami ir apdovanojami rugsėjo 22 d. „Dienos be automobilio“ renginio metu (Jaunimo vasaros estrada, Gargždai).
Atsakingas asmuo: Dovilė Skuodaitė (Klaipėdos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras).
2. Šiaurietiško vaikščiojimo užsiėmimai gyventojams Gargždų parke (inventoriumi rūpinasi Klaipėdos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras).
17 September
Savaitės konkursas „Judriausias“.
18 September
1. Savaitės konkursas „Judriausias“.
2. Šiaurietiško vaikščiojimo užsiėmimai gyventojams Gargždų parke (inventoriumi rūpinasi Klaipėdos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras).
19 September
1. Savaitės konkursas „Judriausias“.
2. Paskaitos Klaipėdos rajono gyventojams „Vaikų ir paauglių fizinio aktyvumo ypatumai.Paskaitos su dr. Kęstučiu Bunevičiumi skirtos ikimokyklinių, priešmokyklinių, pradinių klasių bei kūno kultūros mokytojams „Vaikų ir paauglių fizinio aktyvumo ypatumai“.
Temos:
Vaikų ir paauglių amžiaus tarpsnių ypatumai;
Vaikų ir paauglių fizinio aktyvumo rekomendacijos, sudominimo, motyvavimo galimybės;
Vaikų ir paauglių pagrindinės laikysenos problemos, korekcijos galimybės.
Paskaitų ciklas bus tęsiamas 2019 m. rugsęjo 26 d. ir 2019 m. spalio 3 d.
Data ir laikas:
2019 09 19
12.30 – 16.30 val.
2019 09 26
12.30 – 16.30 val.
2019 10 03
12.30 – 16.30 val.
Vieta:
Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazija (pradinių klasių mokytojai);
Gargždų lopšelis-darželis „Naminukas“ (darželių mokytojai);
Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazija (kūno k. mokytojai).
20 September
1. Savaitės konkursas „Judriausias“.
2. Šiaurietiško vaikščiojimo užsiėmimai gyventojams Gargždų parke (inventoriumi rūpinasi Klaipėdos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras).
21 September
XII-osios Lietuvos seniūnijų vasaros sporto žaidynės.Lietuvos seniūnijų žaidynės - didžiausias masiško sporto sisteminis renginys, apimantis plačiausią šalies geografiją ir siekiantis pakviesti visus šalies gyventojus reguliariai sportuoti gyvenamosiose vietose ir tokiu būdu didinti jų fizinį aktyvumą, kaip svarbiausią sveikatingumo veiksnį.
Žaidynėse dalyvauja per 1500 sporto mėgėjų ir entuziastų iš daugiau nei 50 Lietuvos savivaldybių, kurie siekia išsiaiškinti, kuri savivaldybė ir seniūnija yra pati sportiškiausia ir masiškiausia sporto mėgėjų tarpe. Dalyviai varžosi krepšinio 3x3, tinklinio 3x3, futbolo 5x5, stalo teniso, šaškių, šachmatų, virvės traukimo ir smiginio rungtyse. Taip pat vyksta seniūnų ir seniūnių trikovės varžybos.
22 September
„Diena be automobilio“. Policijos atstovų pranešimas apie saugų pėsčiųjų ir dviratininkų elgesį (11.00 – 11.30 val.);
Zumba (11.30 – 11.45 val.);
Konkurso „Judriausias“ apdovanojimai (11.45 – 12.00 val.);
Dviračių žygis su gide (12.00 – 14.00 val.).
23 d. Dviračių žymėjimo akcija (Klaipėdos rajono savivaldybės aikštėje (prie fontano)).
Daiktų žymėjimas padeda apsaugoti gyventojų turtą ir yra viena iš veiksmingiausių prevencijos priemonių nuo vagysčių. Žymėtas daiktas, ant kurio užklijuojamas specialus lipdukas, atbaido ilgapirščius.
Dviračio rėmą pareigūnai pažymės specialia priemone ir ant jo užklijuos lipduką su užrašu „Registruotas policijoje“. Lipdukas ant dviračio rėmo įspės tuos, kurie kėsinsis į šį turtą. Vagystės atveju policijoje pažymėtą dviratį bus lengviau surasti ir atpažinti.
Vaikams, kurie atvyks su tėveliais pažymėti dviračius ir turės šalmus, atšvaitus ar šviesą atspindinčias liemenes, policijos pareigūnės įteiks dovanėlę.