Participating towns and cities

LithuaniaMarijampolė, Lithuania

Population:
35.000 inhabitants
Department:
Komunikacijos
Contact:
Povilas
J. Basanavičiaus a. 1
68307 Marijampolė
Marijampolė already registered 11x for EUROPEANMOBILITYWEEK in: 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2012 2011 2007 2006

Participation 2019

Activities within the week Activities within the week

Marijampolė organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2019, taking into account the annual theme.

16 September
Marijampolės turizmo informacijos centras:
18 val. Žygis ratuotiems JUDĖK IR PAŽINK. Ekskursija skirta dviračių, paspirtukų ir triratukų mylėtojams. 2 val trukmės renginyje gidė visus ratuotuosius pakvies į nuotaikingą pažintį su Marijampolės miestu. Ekskursijos metu laukia įvairios viktorinos ir siurprizai. Šis renginys skirtas supažindinti gyventojus, kad verta sėsti ant dviračio ar griebti paspirtuką ir leistis į pažintinį nuotykį. Puiki miesto infrastruktūra leidžia laisvai judėti su dviratėmis transporto priemonėmis. Pradžia – Poezijos parke, Marijampolėje.

Marijampolės profesinio rengimo centras:
Rugsėjo 16-22 d. JUDAME SPALVOTAI. Visą savaitę profesinio rengimo centro bendruomenė į pamokas ir į darbą vyks tik ekologiškomis transporto priemonėmis. Kiekviena judumo svaitės dieną jie pasitiks pasipuošę skirtinga spalva, o rugsėjo 20 d. laukia rytinis „Flashmob“ – RYŠKIAI JUDAM. Marijampolės profesinio rengimo centras.

Lopšelis-darželis „Ažuoliukas“: organizuos „Linksmąsias estafetes“.

Lopšelis-darželis „Rūta“
rugsėjo 16 dieną kvies į kartų žygį. Mažieji kartu su senjorais leisis į pasivaikščiojimą, kurio metu vyresnieji papasakos apie Baltijos kelią ir kvies giedoti kartu Lietuvos himną.

Marijampolės Rygiškių gimnazija:
rugsėjo 16 dieną organizuos akciją „Žingsniuokime kartu“. Jos metu visiems į gimnaziją atvykusiems pėsčiomis bus dovanojami atšvaitai, bus vykdomas žingsniamačio konkursas ir asmenukių „Judam“ konkursas.

Vaikų lopšelis-darželis „Pasaka“:
judumo savaitę skirs pokalbiams apie tai, kaip saugiai eiti į darželį ir kaip saugiai pasiekti namus. Mažųjų lauks smagūs pasivažinėjimai paspirtukais ir dviratukais, bei linksmas žygis į Vytauto parką.

Marijampolės savivaldybės Padovinio pagrindinė mokykla:
judumo savaitę minės pėsčiųjų žygiais į piliakalnį „Aš įveiksiu“, „Aš pasieksiu“, „Aš galiu“.

Mokolų progimnazija:
rugsėjo 16-17 d. organizuos pėsčiųjų žygius.
17 September
Marijampolės moksleivių kūrybos centras:
18 val. Mini velo rogainingas. Puikus 1 valandos trukmės orientacinis renginys dviratininkams ir paspirtukininkams. Neturintys dviračių priemonių gali prisijungti ir dalyvauti pėsčiomis. Laukia net ir ekstremalūs nuotykiai! Pradžia – J. Basanavičiaus aikštė.

Marijampolės Petro Armino progimnazija: organizuoja paspirtukų lenktynes tarp 1-4 klasių mokinių.

Vaikų lopšelis-darželis „Nykštukas“:
Europos judumo savaitę pradės akcija „Judu ir būsiu sveikas“, rugsėjo 17 dieną mažieji pasitelkę visas dvirates priemones įsilies į akciją „Sukasi ratukai, rieda rateliukai“.
18 September
Marijampolės visuomenės sveikatos biuras:
07.30 – 08.00 val. Dviratininkų pusryčiai. Marijampolės visuomenės sveikatos biuras visiems iš namų išvykusiems su dviračiais dovanos skanius pusryčių kokteilius. Minti dviratį apsimoka! J. Basanavičiaus aikštė.

Marijampolės turizmo informacijos centras:
20 val. Intriguojantis žygis suaugusiems IŠĖJUSIEMS NEGRĮŽTI. Naktinė Marijampolė – nuostabi ir paslaptinga. 2 val ir 12 min. žygyje gidas atskleis intriguojančias istorijas, kurios nepaliks abejingų. Tik suaugusiems. Pradžia seniausiose miesto kapinėse (Mažosios bazilikos šventorius).

Marijampolės Petro Armino progimnazija: įstaigoje vyks paskaita apie saugų elgesį gatvėje.

Lopšelis-darželis „Rūta“ :
Rugsėjo 18 dieną mažieji viešuoju transportu vyks į Kvietiškio dvarą, o rugsėjo 19 dieną žygiuos į Poezijos parką ir dovanos lauko bibliotekėlei po knygą.

Vaikų lopšelis-darželis „Rasa“:
rugsėjo 18 dieną mažiausiuosius kvies į pažintinį žygį po gražųjį Pašešupio parką.

Rimanto Stankevičiaus pagrindinė mokyklos bendruomenė:
rugsėjo 18 dieną į mokyklą atvyks paspirtukais, dviračiais, riedlentėmis. Visi ekologiško transporto mylėtojai bus vaišinami obuoliais ir įsiamžins fotosesijoje.

Vaikų lopšelis-darželis „Vaivorykštė“ organizuos dviračių ir paspirtukų varžybas.
19 September
Marijampolės moksleivių kūrybos centras:
15.30 val LABIRINTAS. Orientacinis žaidimas patiksiantis visiems ir padėsiantis puikiai orientuotis. Laukia įdomios trasos ir puikūs įspūdžiai. Petro Armino progimnazijos stadione.

Marijampolės visuomenės sveikatos biuras:
20 val. Naktinis dviračių žygis. 26 kilometrai dviračiu naktį. Įdomus, aktyvus ir naktinėtojus traukiantis renginys skatinantis judėti saugiai. Pradžia J. Basanavičiaus aikštėje.

Mokykla-darželis „Želmenėliai“: ugdytinius ir pedagogus kvies į žygį „Pėsčiomis po miestą“.

Marijampolės Petro Armino progimnazija: visi mokiniai kviečiami į pėsčiųjų žygį po Marijampolę.

Sasnavos pagrindinė mokykla rugsėjo 19 ir 20 dienas leis aktyviai – leisis į pažintinius žygius.
20 September
Marijampolės autobusų parkas:
Rugsėjo 20 d. visa diena DIENA BE AUTOMOBILIO – RINKIS VIEŠĄJĮ TRANSPORTĄ NEMOKAMAI. Dienai be automobilio skirta akcija. Visi miesto autobusai kvies keliauti nemokamai. Visi miesto maršrutai.

Marijampolės Petro Armino progimnazija:
Rugsėjo 20 dieną čia vyks akcija „Dviračiu į mokyklą“: tiek mokiniai tiek darbuotojai kviečiami į mokyklą atvykti su papuoštu dviračiu, o dviračių savininkai galės varžytis vasariškiausios, ekologiškiausios, spalvingiausios dviratės transporto priemonės konkurse.

Lopšelis-darželis „Rūta“ :
Rugsėjo 20 dieną visą lopšelio-darželio bendruomenę į darželį atvyks su dviračiais, dviratukais, paspirtukais. Vyks varžybos, lauks sveikuoliškos vaišės ir pokalbiai apie saugų vaikščiojimą ir važiavimą. Judumo savaitės metu mažieji ugdytiniai bus supažindinami su nekenksmingomis aplinkai transporto priemonėmis. Išgirdę pasakojimus darželinukai pieš, kaip įsivaizduoja ekologišką keliavimą. Rugsėjo 20 dieną bus eksponuojami sukurti darbeliai.

Marijampolės Rygiškių gimnazija:
Rugsėjo 20 dieną vyks originaliausios nemotorinės transporto priemonės konkursas.

Vaikų lopšelis-darželis „Nykštukas“:
20 dieną švęs tikrą žygeivių dieną.

Mokolų progimnazija: į mokykla atvyks pėsčiomis, dviračiais ar paspirtukais.
22 September
Marijampolės visuomenės sveikatos biuras:
11 val. Pėsčiųjų žygis ŠEŠUPĖS KELIAIS. Nuotaikingas žygis patiks ir patyrusiems žygeiviams ir šeimoms su mažaisiais. Žygis skirtas dienai be automobilio paminėti. Pradžia J. Basanavičiaus aikštėje.