Participants

Contact & Activities

Participating city

Papendrecht
32.000 inhabitants

Local contact

Wilma Havermans
Postbus 11
3350 AA Papendrecht

Participation 2019

The participant is committed to:

Organising a week of activities, taking into account the focal theme.
17 September
Wethouder Kees de Ruijter vraagt samen met politie aandacht voor MONO. Leerlingen worden via een quiz bewust gemaakt van het gebrek aan aandacht voor het verkeer als ze appen of bellen op de fiets.
19 September
Oversteekhelden: wederom vraagt wethouder Kees de Ruijter samen met de politie en 'Thijs de Oversteekheld' aandacht voor het relatief hoge aantal verkeersslachtoffers op 50 km wegen in de regio Drechtsteden. De wethouder zal samen met Thijs De Oversteekheld kinderen bijstaan bij deze verkeersactie.
21 September
Op het marktplein in Papendrecht strijkt tussen 11 en 16 uur het Fietscircus neer. Een combinatie van informatie en entertainment voor jong en oud met als doel fietsen op relatief korte afstanden te stimuleren. Ook wordt hier een probeerperiode en kortingsregeling voor een elektrische fiets aangekondigd. Verder is op zaterdag 21 (en zaterdag 28 september) de Drive Experience. Jonge automobilisten die nog geen 3 jaar hun rijbewijs hebben kunnen hun rijvaardigheid oefenen en bijzondere verrichtingen als een noodstop of slip oefenen. Daarnaast gaan ze met elkaar in discussie over rijden over invloed en krijgen zij informatie over veilig rijden.